Sisi çıldırdı! 54 milyon kişiye dava...

Sisi kafayı yedi! Yaklaşık 100 milyon nüfusa sahip Mısır'da, seçimleri boykot eden 54 milyon kişi savcılığa sevk ediliyor. Seçime katılan 9 milyon kişi ise para cezası vermekten kurtuldu.

DÜNYA 27.08.2020, 13:02
Sisi çıldırdı! 54 milyon kişiye dava...

Mısır'ın seçilmiş ilk ve tek cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye ihanet ederek askerî darbeyle alaşağı eden cuntacı Abdülfettah Sisi, seçimi boykot eden 54 milyon kişiyi savcılığa verdi.

63 milyon seçmenden 9 milyon kişinin oy kullanması nedeniyle cumhurbaşkanlığı tartışmalı hâle gelen ve halkın lider olarak kabul etmediği Abdülfettah Sisi, seçim boykotunun intikamını almak için harekete geçti.

Muhammed Mursi'yi seçmelerine rağmen cuntacı Abdülfettah Sisi tarafından devrilmesi ve yerine geçme çabalarına öfkelenen halk, seçime gitmeyerek, önceden belirlenmiş sonucu Abdülfettah Sisi'nin yüzüne çarpmıştı.

Her 7 Mısırlı'dan 6'sına düşman!

Mısır Ulusal Seçim Kurulu, cuntacı Abdülfettah Sisi'nin talimatıyla, meclisin alt kanadı olan Senato seçimlerinde oy kullanmayan 54 milyon Mısırlıyı savcılığa sevk etme kararı verdi.

Her 7 Mısırlı'dan 6'sına düşman olan Abdülfettah Sisi, sosyal medyada da alay konusu oldu.

Gelen tepkilerden bazıları şöyle:

Mısırlı gazeteci Ala el-Attar: Şöyle bir gazete manşeti düşünün! Yaklaşık 55 milyon vatandaş savcılık önünde... Mısır'da mahşer günü.

Yazar Mena Selim: Mısır halkı birkaç kişi dışında savcılık önüne çıkacak.

Muhammed Mehavid: Para cezası uygulanırsa devlet 275 milyar cüneyh (17 milyar dolar) gelir elde edecek.

Para cezası uygulanacak

Dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş kararın sahibi Mısır Ulusal Seçim Kurulu, savcılığa verilecek kişileri "ulusal görevlerini yerine getirmemek" ile suçluyor.

Kurul, oy kullanmayan kişilere 500 cüneyh (32 dolar) para cezası verileceğini belirtiyor.

Bir Mısırlı'nın dikkat çektiği gibi, kararın uygulanması durumunda Sisi rejiminin cebine 275 milyar cüneyh (17 milyar dolar) girecek.

Yorumlar (0)