Sırplardan Kosova karşıtı eylem: “Haklarımızı istiyoruz”

Kosova'nın kuzey bölgesinde yer alan Rudar köyünde bir araya gelen Sırplar, burada protesto gerçekleştirdi.

DÜNYA 22.12.2022, 17:19 23.12.2022, 14:52
Sırplardan Kosova karşıtı eylem: “Haklarımızı istiyoruz”

Yüzlerce kişinin katılım sağladığı eylemlerde Sırplar, ülkelerinin bayraklarını sallayarak, Kosova yönetimi karşıtı sloganlar attı. Göstericiler, "Kurti bizi ölümle tehdit ediyor, Avrupa sessiz", "Kurti terörüne sessiz kalmak istemiyorum", "Doktorlar suçlu değildir" ve “Kurti, Kosova çeyizin değil, dedelerimizin yurdudur" yazılı pankartları taşıdı.

“Sadece Sırp olduğu için tutuklandı”

Eylemin nedeni ise Kosova Başbakanı Albin Kurti'nin The Guardian’a yaptığı “Kosova'nın barikatları kaldırma konusunda karar alması halinde kurbanların görülebileceği” açıklaması olarak gösterildi.

Babasının sadece bir Sırp olduğu için tutuklandığını aktaran eski polis memuru Dejan Pantic'in oğlu, “Bu barikatlar Sırp vatandaşlarına karşı kötü davranışın artmasından ötürü kuruldu” dedi.

“Sadece mahrum kaldıklarını istiyorlar”

Öte yandan sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, ülkesinin Kosovalı Sırpların her zaman yanında olduğunu ifade etti.

Söz konusu paylaşımında Vucic, “Sırplar aslında çok bir şey talep etmiyor. Herkesin elde edebileceği fakat Sırpların mahrum hakları istiyorlar" ifadesini kullandı.

Yorumlar (0)