Sırp lider Dodik: Müslüman ve Hristiyanlar barış içinde yaşayamaz!

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Sırp üyesi Milorad Dodik, Sırp Cumhuriyeti'nin meclisinde konuşma yaptı. Müslümanlar ile Hristiyanların barış içinde ve eşit şekilde yaşamasının mümkün olmadığını iddia eden Dodik, "Bosna Hersek'in günümüzdeki siyasi yapısı, yabancı güçler tarafından oluşturuldu. Bu sistem devam edemez, müzakereler oyalama aracından başka bir şey değil." dedi.

DÜNYA 14.09.2022, 17:33 Hakan Öksüz
Sırp lider Dodik: Müslüman ve Hristiyanlar barış içinde yaşayamaz!

Sırp Cumhuriyeti'nin meclisinde kürsüye çıkan Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Sırp üyesi Milorad Dodik, tepki çeken bir konuşma yaptı. Müslüman ve Hristiyanların barış içinde eşit bir şekilde yaşamasının imkânsız olduğunu ileri süren Milorad Dodik, "Bana bunun gerçekleştiği bir örnek gösterin. Dünyada bu iki dine mensup insanların eşit şekilde beraber yaşadığı bir ülke yok. Bunun başarılı bir örneğini bulmak mümkün değil." ifadelerini kullandı.

"Büyük güçlerin dayatmasından başka bir şey değil"

Bosna Hersek'in mevcut siyasi yapısının dış güçler tarafından meydana getirildiğini söyleyen Milorad Dodik, "Günümüzdeki Bosna Hersek, büyük güçlerin dayatmasından başka bir şey değil. Bosna Hersek'in mevcut yapısını oluşturan yabancı güçlerdir. Bu sistem sürdürülebilir değil ve yok olmaya mahkum. Müzakereler bir türlü bitmiyor, sonuca ulaşmak mümkün değil. Haklarımızı ve değerlerimizi bir kenara bırakıp susalım mı? Bizden bunu istiyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)