Sırbistan’dan LGBT kararı! Vucic devreye girdi

Sırbistan’da 12-18 Eylül tarihleri arasında yapılması planlanan LGBT etkinliği, Sırp vatandaşların tepkisine yol açtı. Halkın birçok noktada eylem düzenlemesi sonrası Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic’ten açıklama geldi. 

DÜNYA 28.08.2022, 09:53
Sırbistan’dan LGBT kararı! Vucic devreye girdi

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da planlanan LGBT etkinliği, ülkedeki gerginliği bir anda artırdı. Sokaklara çıkan on binlerce Sırp vatandaş, sloganlar atarak organizasyonun iptal edilmesini istedi. Kısa süre önce de Sırp Ortadoks Kilisesi Patrikhanesi önünde bir araya gelen 50 bin kişi yürüyüş yaparak LGBT etkinliğine izin vermeyeceklerini vurgulamışlardı. 

On binlerce insan sokaklara döküldü

Birçok noktada gerçekleştirilen eylemlerde toplanan kalabalığın, “Batı’nın eşcinsel organizasyonunu istemiyoruz”, “Batı’nın algı operasyonları ile ülkemizi işgal etmesine izin vermiyoruz”, “Elinizi çocuklarımızın üzerinden çekin”, “Kutsal davadan dönmeyeceğiz” gibi pankartlar hazırladığı görüldü. 

Vucic, LGBT etkinliğini iptal etti

Ülkede artan gerginliğin ardından Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic devreye girdi. Konuya dair açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Vucic, etkinliğin iptal edildiğini duyurdu. Sırp halkının büyük bir baskı altına alınmak istendiğini dile getiren Vucic, “Şu bir gerçek ki halkımızın üzerine bazı konularda çok fazla gitmeye başladılar. Bu konuda söyleyebileceğim tek şey; istediğiniz her şeyi elde edemezsiniz. Söyleyebileceklerim bu kadar” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)