Sırbistan Hükümeti'nden Boşnak vatandaşlara önemli jest

Sırbistan hükümeti, Ramazan ayı süresince Boşnak vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Sancak bölgesindeki kafe ve restoranların gece 23.30'a kadar çalışmasına izin verildiğini açıkladı.

DÜNYA 17.04.2021, 15:39 18.04.2021, 10:08
Sırbistan Hükümeti'nden Boşnak vatandaşlara önemli jest

Kovid-19 nedeniyle ülke genelinde kafe ve restoranların çalışma saatlerini 22.00’ye kadar sınırlandıran Sırbistan Hükümeti, Ramazan vesilesiyle Boşnak vatandaşlara jest niteliğinde bir uygulamaya gitti.

Hükümet, vatandaşların talebine kulak verdi

Sancaklı Restoran İşletmecileri Derneğinin talepleri ve çalışmaları sonucu alınan karar neticesinde, Sancak bölgesinde hizmet veren kafelerin ve restoranların gece 23.30’a kadar açık olmasına izin verildiği açıklandı. 

Bu kararla, pandemiden fazlasıyla etkilenen hizmet sektörünün de toparlanmasına yardımcı olacağı düşünülüyor.

Sancaklı Restoran İşletmecileri Derneği Başkan Yardımcısı Denis Hadzibulic, konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

"Sancak'ta Ramazan ayını, özel bir coşkuyla karşılıyoruz. Burada işletmeciler, çalışma saatlerini de iftar vaktine göre yapıyorlar ve akşam ezanıyla birlikte çalışmaya başlıyoruz. Bunları yetkililere ilettik ve Sırbistan’daki durumun kötü olmasına rağmen bu talebimize önem verdiler."

Günde yalnızca dört saat çalışabildiklerini söyleyen Hadzibulic, Sırbistan’ın diğer bölgelerindeki kafe ve restoranların gündüz saatlerinde de çalıştığına vurgu yaptı.

Novi Pazar’daki vatandaşların önemli bir bölümünün, geçimini kafe ve restoran işletmeciliğinden elde ettiğine dikkat çeken Hadzibulic, karar dolayısıyla Sırbistan hükümetine teşekkür etti.

Yorumlar (0)