Sırbistan'da polisler, okulların önünde nöbete başladı

Sırbistan'da 14 yaşındaki bir saldırganın 9 kişiyi öldürmesi, hükümeti alarma geçirdi. Ülke genelindeki 1800 okulun kapısına ikişer polis dikildi.

DÜNYA 08.05.2023, 15:26 Hakan Öksüz
Sırbistan'da polisler, okulların önünde nöbete başladı

3 Mayıs'ta Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da yer alan Vladislav Ribnikar İlköğretim Okulu'nda 19 yaşındaki öğrenci tarafından yapılan saldırıda 9 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırı sonrasında ülke genelindeki eğitim ve öğretim kurumlarında güvenlik önlemleri üst düzeye çıkartıldı.

"Tedbirlerin ne zamana kadar süreceğini bilmiyoruz"

Sırbistan'ın güneyindeki Niş şehrindeki Njegos İlköğretim Okulu'nun müdür olan Bojan Krstic, "Ülke genelindeki 1800 okulda ikişer polis görevlendirildi. Polisler gün boyunca okulların kapısında nöbet tutacak. Okulda ders devam ettiği müddetçe polisler burada olacak. Bu tedbirlerin ne zamana kadar süreceğini bilmiyoruz. Aileler de bu şekilde daha huzurlu oluyor." ifadelerini kullandı.

Polisler sadece okullarda değil, otobüs ve tren duraklarında, meydanlarda ve halkın kalabalık olduğu yerlerde devriye atıyor. Saldırının yaşandığı Vladislav Ribnikar İlköğretim Okulu'nda 4 polis nöbet tutuyor. Okuldaki eğitim, çarşamba günü başlayacak. 

Sırbistan'da peş peşe saldırılar

Bir 7. sınıf öğrencisi tarafından yapılan silahlı saldırıda 8'i çocuk 9 kişi yaşamını yitirmişti. 1 öğretmenin yanı sıra 6 öğrenci daha yaralandı. Saldırının faili K.K'nin, bunu uzun süredir planladığı tespit edildi. 

Bu okul saldırısından iki gün sonra 21 yaşındaki bir kişi, Mladenovac'ın Dubona köyünde 8 kişiyi öldürdü. Ülke genelinde yaşanan silahlı saldırılar, halkı paniğe sürükledi.

Yorumlar (0)