Sırbistan Cumhurbaşkanı: Türkiye dünya çapında önemli bir güç

Sırbistan Cumhurbaşkanı, Erdoğan ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada Türkiye'nin dünya çapında önemli bir güç olduğunun altını çizdi.

DÜNYA 26.09.2020, 01:24
Sırbistan Cumhurbaşkanı: Türkiye dünya çapında önemli bir güç

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İstanbul'da görüşme yapan Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, Sırp medyasına yapılan görüşmeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Görüşmede Sırbistan'daki otoyol projeleri, siyasi konular ve yeni yatırım alanlarının ele alındığını kaydeden Vucic, bununla birlikte Türkiye-Bosna Herkes ve Sırbistan arasındaki üçlü zirve toplantılarıyla Sırbistan'da inşa edilmesi düşünülen ortak sanayi bölgesine ilişkin de fikir alışverişinde bulunduklarını kaydetti.

"Sırbistan'a Sayın Erdoğan saygı ile yaklaşıyor"

Kosova ve Sırbistan arasındaki diyalog sürecini de yapılan görüşmede konuşulduğunu ifade eden Vucic, "Sayın Erdoğan'ın bu konuya ilişkin tutumunu dinledim ve ben de bizim tutumumuzu aktardım. Kendisi Sırbistan'a saygı ile yaklaşıyor." dedi.

Vucic, ülkelerine saygı duyan herkese aynı şekilde karşılık verdiklerini söyleyerek Türkiye ile hiçbir konuda görüş ayrılığı yaşamak istemediklerini kaydetti.

"Türkiye dünya çapında önemli bir güç"

İki ülkenin arasındaki iletişimin mükemmel olduğunun alını çizen Vucic, "Bu bizim için çok önemli, çünkü Türkiye en önemli bölgesel güçlerden biri olmasının yanında dünya için de her geçen gün daha da önemli bir konuma gelen güç." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)