Sıradaki ABD Başkanı gelsin!

Putin'in yeni ABD başkanını tebrik için resmî sonuçları beklediğini açıklayan Kremlin Sözcüsü, "sıradaki ABD başkanı" ile ilişkileri normalleştirebilmeyi umduklarını bildirdi.

DÜNYA 09.11.2020, 14:11 10.11.2020, 17:38
Sıradaki ABD Başkanı gelsin!

Başkent Moskova’da basına açıklama yapan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Rusya Devlet Başkanı Putin’in, 46. ABD Başkanı seçildiği belirtilen Joe Biden'ı neden tebrik etmediği" ile ilgili soruya, "Resmî sonuçları bekliyoruz." yanıtını verdi.

Rusya’nın, Amerikan halkının tercihine saygı göstereceğinin altını çizen Dmitriy Peskov, "sıradaki ABD başkanı" ile ilişkileri normalleştirebilmeyi umduklarını ayrıca ikili ilişkilerde "güvenlik" ve "istikrar" başta olmak üzere çok sayıda konunun sadece Rusya ve ABD halklarını değil, tüm dünyayı ilgilendirdiğini ifade etti.

Peskov'a, "Sayın Putin, Sayın Trump’ı bir önceki seçimden hemen sonra tebrik etmişti" hatırlatmasında bulunuldu. Sözcü Peskov, iki seçim arasında bariz bir fark bulunduğunu, Amerika Birleşik Devletleri'nin mevcut başkanı olan Donald Trump'ın seçimlere dair hukuki bir süreç olacağını duyurduğunu, dolayısıyla şu anda durumun öncekinden daha farklı olduğunu vurguladı.

Donald Trump, Amerika Birleşik Devletleri’nin bazı bölgelerinde, oylamalarda usulsüzlük yapıldığı iddiasında bulunarak peş peşe çok sayıda dava açılacağını belirtmişti.

Yorumlar (0)