Siparişler iptal! İsrail şokta!

Hindistan, İsrail'e sipariş verdiği 500 milyon dolarlık antitank füze sistemlerini almaktan vazgeçti.

DÜNYA 24.06.2019, 22:00
Siparişler iptal! İsrail şokta!

Indian Express gazetesinin devlet yetkililerinden edindiği bilgilere göre, Hindistan İsrail'den almayı planladığı 500 milyon dolarlık taşınabilir güdümlü antitank füzesi siparişinden vazgeçti.

Indian Express gazetesinin haberinde, yerli savunma şirketi Savunma Araştırma ve Geliştirme Örgütünün (DRDO) füzelerin Hindistan içinde çok daha ucuza imal edilebileceği hususunda Hindistan hükümetini ikna ettiği, Hükümetin ikna olması sonucu iptal kararının alındığı belirtildi.

Hindistan'ın yerli savunma şirketi Savunma Araştırma ve Geliştirme Örgütünün (DRDO), silahların testini eylül ayında başarılı bir şekilde yaptığı ve siparişleri iki yıl içinde Hint ordusuna teslim etmeyi planladığı vurgulandı.

Yetkililer, şirketin füzeleri geliştirme çabalarının hızlı bir biçimde sürdüğünün altını çizdi.

Indian Express gazetesinin haberinde, Hindistan ordusu yetkililerinin Savunma Araştırma ve Geliştirme Örgütünün (DRDO) iki yıl içinde teslimatı yapma konusunda çekinceleri bulunduğunu fakat Hindistan Savunma Bakanlığının yurt dışından almak yerine yerli şirketlerle çalışmayı tercih ettiği bilgisini paylaştı. Hindistan Savunma Bakanlığının motive ettiği Savunma Araştırma ve Geliştirme Örgütüne teslimat süresi konusunda da yardımcı olduğu ifade edildi.

Hindistan, 2014 senesinde İsrailli savunma şirketi Rafael ile 321 roket fırlatıcısı ve 8 bin 356 roket alımı üzerinde anlaşma imzalamış ancak anlaşma 2017 yılının Aralık ayında Hindistan hükümeti tarafından iptal edilmişti.

İmzalanan anlaşmanın iptal edilmiş olmasına rağmen, anlaşma, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun 2018 senesinin ocak ayında Hindistan'a yaptığı ziyaret sonrası tekrar yürürlüğe konmuştu. İsrail yaşanan bu olayı referans alarak "500 milyon dolarlık taşınabilir güdümlü antitank füzesi siparişinin" yeniden gündeme gelebileceğini umuyor.

Yorumlar (0)