Sınırda büyük çatışma: 14 ölü

Meksika'nın ABD sınırı yakınında silahlı kişiler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışma sonucu 14 kişi hayatını kaybetti.

DÜNYA 01.12.2019, 13:12
Sınırda büyük çatışma: 14 ölü

Coahuila eyaleti Valisi Miguel Angel Riquelme, Villa Union kasabasının silahlı kişiler tarafından kamyonlarla basıldığını, yerel yönetim binalarına saldırı düzenlendiğini ve bunun üzerine federal yetkililerin duruma müdahale ettiğini bildirdi.

Kuzeydoğu Karteli'nin üyeleri olduğu değerlendirilen silahlı kişiler ile güvenlik güçleri arasında bir saat boyunca devam eden çatışmada 4'ü polis 14 kişinin hayatını kaybettiği, bazı belediye işçilerinin kayıp olduğu ifade edildi. 

Riquelme, sükunetin sağlanması amacıyla güvenlik güçlerinin birkaç gün daha kasabada kalacağını bildirdi. 

Villa Union belediye binasının kurşun yağmuruna tutulmuş ön cephesi ve yanan araçların videoları da sosyal medyada yayınlandı. 

35 bin 964 cinayet işlendi

Meksika'da 2006 yılında kartellere açılan ve henüz galip gelinemeyen savaşın yol açtığı şiddet sarmalında şu ana kadar 300 binden fazla kişi yaşamını yitirdi. 340 bini aşkın Meksikalı yerlerinden edilirken, yaklaşık 40 bin kişi kayboldu.

120 milyon nüfusa sahip olan Meksika'da geçen sene çoğunluğu uyuşturucu kartelleriyle ilişkili 35 bin 964 cinayetin işlendiği kaydedildi. 

Ülkede, 2017 yılında 32 bin 79 kişi öldürülürken, bu sene cinayete kurban gidenlerin sayısı 26 bine ulaştı. 

Yorumlar (0)