Singapur'da ek önlemler yolda!

Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong, yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisine karşı savaşta daha fazla önlem duyuracağı bir ulusa sesleniş konuşması gerçekleştirecek. 

DÜNYA 03.04.2020, 10:57
Singapur'da ek önlemler yolda!

Haber şehir devletindeki okulların kapanacağını söyleyen görünüşte sızdırılmış bir belge üzerinde özellikle gençler arasında sosyal medyada büyük heyecan yarattı.

s

Ancak Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı açıklamada, insanları "şüpheli kaynaklardan gelen herhangi bir sözde mesaj veya duyuruya" inanmamaya ve resmî duyuruları beklemeye çağırdı.

"Birkaç adım daha atacağız"

Başbakan Loong da sosyal medya hesabı üzerinden bir mesaj paylaşarak, "mevcut durum kontrol altında, ancak şimdi birkaç adım daha atmak istiyoruz." mesajı verdi.

İnsanları panikten kaçınmaya çağıran Loong, salgınla mücadelede 2 aydır ciddi adımlar attıklarını söyleyerek, "Singapurlulara gıda tedarikimizin güvenli ve yeterli olduğuna dair güvence vereyim. Sadece ihtiyacınız olanı satın alın ve ihtiyacınız olanlarla sahip olduğunuz ekstraları paylaşın." şeklinde konuştu.

Son günlerde yükseliyor

Singapur'un hem yurt içi hem de yurt dışı kaynaklı enfeksiyonları, son haftalarda keskin bir şekilde yükseliyor ve bu hafta 1.000 barajına ulaştı.

Güneydoğu Asya ülkesi virüsün yayılmasını engellemek için bazı sosyal mesafe önlemleri aldı, ancak okullar, ofisler ve restoranlar açık kalıyor.

Yorumlar (0)