Simpsons dizisinin yazarı Marc Wilmore koronavirüsten hayatını kaybetti

Dünyaca bilinen ünlü The Simpsons dizisinin yazarı ve yapımcısı olan Marc Wilmore, yakalandığı koronavirüs hastalığından dolayı yaşamını yitirdi. 

DÜNYA 02.02.2021, 12:36 03.02.2021, 09:33 Hanife
Simpsons dizisinin yazarı Marc Wilmore koronavirüsten hayatını kaybetti

Gelecekte olacakları doğru tahmin etmesi ile gündeme gelen ünlü The Simpsons dizisinin yazarı ve yapımcısı olan 57 yaşındaki Marc Wilmore, koronavirüse yenik düştü.

Wilmore’un ölüm haberini ise, ağabeyi komedyen Larry Wilmore, sosyal medya hesabından duyurdu.

Larry Wilmore, twittende şu ifadelere yer verdi:

“Sevgili kardeşim Marc Edward Wilmore koronavirüs ve başka sağlık sorunları ile mücadele ederken dün gece hayatını kaybetti. Kardeşim, en nazik, kibar, komik bir melekti. Seni seviyorum küçük kardeşim.” 



Emmy ödülüne adaydı

Yazarlık kariyerine 90’lı yıllarda Cal Pol Pomona’dan mezun olduktan sonra ‘In Living Color’ isimli komedi şovunda başlayan Wilmore, yazdığı skeçler sayesinde kariyerindeki ilk Emmy ödülüne aday gösterildi ve daha sonra ünlü talk şov ‘The Tonight Show Starring Jay Leno’ ile  stop-motion tekniğiyle  çekilen sitcom dizisi The PJ’s ile kariyerini sürdürdü.



Dizi hayranları merak içerisinde

Wilmore, The Simpsons dizisinin yönetici yapımcılığı ve yazar kadrosunda yer almasının yanı sıra dizideki bazı yan karakterleri de seslendirmişti.
Genellikle dünyanın gündemine oturan yaşanmış olayları önceden tahmin edip, bunu diziye yansıtmasıyla bilinen Larry Wilmore’un kendi ölümüne dair bir içerik hazırlayıp hazırlamadığı ise hayranları tarafından merak ediliyor.

Yorumlar (0)