Şimdi de 'flurona' alarmı: İsrail ilk vakayı açıkladı

İsrail’de ilk defa Kovid-19 ve mevsimsel grip enfeksiyonlarının birleşimi olan 'flurona' vakasının görüldüğü açıklandı.

DÜNYA 04.01.2022, 01:31 04.01.2022, 01:31
Şimdi de 'flurona' alarmı: İsrail ilk vakayı açıkladı

İsrail’de aşısız ve hamile bir kişide, koronavirüs ve mevsimsel grip enfeksiyonlarının birleşimi olarak da bilinen ve 'flurona' olarak isimlendirilen ilk vaka görüldü. Ülkede ilk defa rastlanılan flurona vakasında her 2 hastalığın da semptomlarının görüldüğü öğrenildi. 

Prof. Arnon Vizhnitser tarafından gerçekleştirilen açıklamada, “Hastamıza Kovid-19 teşhisi konuldu. İki defa gerçekleştirilen kontrollerin ardından iki hastalığın testi de bir kez daha pozitif çıktı. İki virüs de üst solunum yollarını hedef alarak nefes almayı güçleştiriyor ve bir hayli bulaşıcı nitelikte.” sözlerini sarf etti. 

Hastanın hafif semptomlar gösterdiği ve taburcu edildiği de belirtildi.

Sağlık Bakanlığı, söz konusu vaka üzerinde çalışmalara devam ettiklerini kaydederken, daha evvel buna benzer paralel enfeksiyonların meydana gelmiş olabileceği de inceliyor.

Omicron'a karşı hızlı reaksiyon gösterilmişti

Daha evvel de Başbakan Naftali Bennett’in ofisi tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Pfizer tarafından koronavirüse karşı üretilen 'Paxlovid' adlı ilacın ilk partisinin geçtiğimiz perşembe günü İsrail'e ulaştığı ve ilaca onay verilmesinde İsrail’in öncülük ettiği belirtilmişti.

Kasım 2021'de İsrail, Omicron varyantının ortaya çıkması ile birlikte birçok ülkeyi kırmızı listeye almıştı.

Aralık 2021'de ise içlerinde ülkemizin de bulunduğu çok sayıda ülkeye Omicron varyantının yayılımı sebebiyle seyahat yasağı getirmişti.

Yorumlar (0)