Silikon Vadisi ve San Francisco’dan Türkiye’ye deprem desteği

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından birçok ülkeden Türkiye’ye yardımlar gelmeye devam ediyor. Silikon Vadisi ve San Francisco’dan Türkiye'ye yollanmak üzere yardım malzemeleri toplandı.

DÜNYA 08.02.2023, 09:12 09.02.2023, 18:13
Silikon Vadisi ve San Francisco’dan Türkiye’ye deprem desteği

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği öncülüğünde bir araya getirilen ve Türk Hava Yolları lojistik hizmeti ile sevk edilecek yardımlara Silikon Vadisi ve San Francisco’daki sivil toplum kuruluşları tarafından da destek geldi.

Birçok ülkeden insan bir araya geldi

ABD'nin körfez bölgesinde ve San Francisco’da yer alan sivil toplum kuruluşları tarafından depremzedelere yardım etmeyi düşünen gönüllülerden alınan yardımlar, Zekat Foundation of America ve Hidaye Foundation ve Silikon Vadisi Diyanet Merkezi depolarında bir araya getirilecek. Söz konusu eşyalar Türkiye'deki deprem bölgelerine yollanacak şekilde hazırlandı.

Suriye asıllı Basil Hashim, Suriye ve Türkiye'deki deprem mağdurları adına bu organizasyonlarla beraber yardım yollanacağı için sevinçli ve mutlu olduğunu ifade etti.

Arkadaşı ile beraber iki araçla yardım malzemeleri taşıyan Ahıska Türkü Nur Muhammed, "Yaşananların haberi geldiğinde çok üzüldük. Bir şeyler yapmamız gerekiyor. Biz de bu şekilde yardımcı olmaya çabalıyoruz. İnşallah kısa bir zaman içerisinde atlatırlar." dedi.

Yorumlar (0)