Şili'de gösteriler durmuyor... Sükûnet çağrısı!

Şili Devlet Başkanı Pinera, ülkedeki şiddet ve yağma olaylarıyla ilgili sükunet "Bütün yurttaşlarımızı bu zor zamanda birlik olmaya, ülkemizi ve büyük çabalarla inşa ettiklerimizi korumaya davet ediyorum." dedi.

DÜNYA 20.10.2019, 23:39 24.10.2019, 14:51
Şili'de gösteriler durmuyor... Sükûnet çağrısı!

Şili Devlet Başkanı Sebastian Pinera, başkanlık sarayı La Moneda'da düzenlediği basın toplantısında, son günlerde ülkede hakim olan şiddet eylemlerine karşı halka "sükunet" çağrısı yaptı.

Bazı bakanlarla toplantı düzenlediğini kaydeden Pinera, "Amacımız son günlerde baş gösteren şiddet ve vandalizmin neden olduğu ciddi duruma bir çözüm bulmak ve birlik olduğumuzu göstermektir." dedi.

Pinera, halkı şiddet, vandalizm ve suça karşı durmaya çağırdığı konuşmasında, "Bütün yurttaşlarımızı bu zor zamanda birlik olmaya, ülkemizi ve büyük çabalarla inşa ettiklerimizi korumaya davet ediyorum. Şiddet olaylarına karışan bir grubun birlikte kurduğumuz onca şeye zarar vermesine izin veremeyiz." ifadelerini kullandı.

Metro ücretine yapılan zammın askıya alınmasını öngören kanun tasarısının Kongreye iletildiğini bildiren Pinera, böylelikle zammın askıya alınacağını belirtti.

Şili'nin başkenti Santiago'da başlayan ve şiddet olaylarına dönüşerek ülkeye son yılların en zor dönemini yaşatan protestolar, hükümetin geri adım atmasına karşın durulmuyor.

Ülkenin belirli bölgelerinde "acil durum" ve sokağa çıkma yasağına rağmen protestolar sürüyor. Bazı bölgelerde pasif protestolar, Santiago'daki İtalya Meydanı gibi çeşitli yerlerde de güvenlik güçleriyle göstericiler arasındaki çatışmalar sürüyor.

Yorumlar (0)