Şili yanıyor! En az 200 ev küle döndü

Şili'nin Valparaiso şehrinde dün başlayan orman yangınları sebebiyle en az 200 ev küle döndü.

DÜNYA 26.12.2019, 09:27
Şili yanıyor! En az 200 ev küle döndü

Tarım Bakanı Antonio Walker, yaptığı açıklamada, en az 200 evin kül haline geldiği yangınlardan binden fazla kişinin etkilendiğini söyledi.

Yangınların kundaklama sonucu çıktığına inandığını kaydeden İçişleri Bakanı Gonzalo Blumel, şüpheli herhangi bir faaliyetin yetkililere bildirilmesi gerektiğini ifade etti.

Valparaiso acil durum yetkilisi Ezio Passadore de "Emin değiliz ama her şey dünkü yangının kasıtlı çıkarıldığını ve evlere oldukça yakın bir alanda başladığını gösteriyor." diye konuştu.

Şili'nin ulusal acil durum ofisi başkanı Ricardo Toro, yangının yerleşim yerlerinde söndürüldüğünü, fakat ağaçlık alanlarda sürdüğünü belirtti.

Yangınları söndürme faaliyetlerinde yer alan helikopterlerin binlerce litre su kullandığı ifade edildi.

Yerel basında çıkan haberlerde, yangınlarda şimdiye değin 140 hektarlık alanın kül olduğu aktarıldı.

Yangının yaşandığı şehrin düşük gelirli mahallelerindeki birçok evde şebeke suyu olmadığı ve bu evlerde yaşayanların su tedariklerini haftada birkaç kez tankerlerden karşıladığı bilgisi de verildi.

Yangınlar nedeniyle can kaybının meydana gelmemesi sevindirdi. Tarım Bakanı Walker, dün yaptığı açıklamada, yangından 120 evin etkilendiğini ve itfaiyecilerin alevleri kontrol altına almak için mücadele ettiğini belirtmişti.

Yorumlar (0)