Şili'de yangın felaketi büyüyor, ölü sayısı artıyor

Yüksek sıcaklıkların etkili olduğu Güney Amerika ülkesi Şili, orman yangınlarıyla boğuşuyor. Ülkenin güney ve orta kesimlerinde yaşanan orman yangınlarında ölenlerin sayısı 13'e yükseldi. En az 100 ev tamamen yandı, binlerce kişi tahliye edildi. 45 bin hektardan fazla alanın kül olmasına neden olan yangınlar, ülkenin güney kesimlerinde acil durum ilan edilmesine yol açtı.

DÜNYA 04.02.2023, 10:54 05.02.2023, 14:13 Hakan Öksüz
Şili'de yangın felaketi büyüyor, ölü sayısı artıyor

Güney Amerika ülkesi Şili'de başlayan orman yangınları, can kayıplarına sebep oldu. Ülkenin güney ve orta bölgelerinde yaşanan yangınlarda 13 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi. Ulusal Afet Önleme ve Müdahale Servisi Direktörü Mauricio Tapia, Şilili bir teknisyen ile Bolivya uyruklu pilotun yanı sıra Biobio'da yaşayan 11 kişinin de öldüğünü duyurdu.

45 bin hektardan fazla alan yandı

Şili Tarım Bakanı Esteban Valenzuela, orman yangınlarına müdahale etme için bölgeye giden bir helikopterin düştüğünü söyledi. Biobio'nun dışında Nuble ve La Araucania'da da orman yangınlarının kontrol altına alınamadığı kaydedildi. En az 50 ormanın alevlere teslim oldu, şimdiye kadar 45 bin hektardan fazla alanın yandığı ifade edildi.

En az 100 ev tamamen yandı

Yerleşim bölgelerini tehdit eden yangın, ülke genelinde paniğe yol açtı. Binlerce Şilili, yaşadıkları bölgelerden tahliye edildi. En az 100 evin tamamen yandığı kaydedildi. Ordu mensuplarının da yangın söndürme çalışmalarına katıldığı bildirildi. 

Şili'nin güneyinde termometreler 40 dereceyi gösterdi

Ülkede sıcak hava dalgasının etkili olduğu günlerde çıkan yangınların kontrol altına alınamadığı kaydedildi. Şili'nin güney kesimlerinde hava sıcaklığının 40 dereceye kadar çıktığı kayıtlara geçti. Patagonya'daki tatilini yarıda kesen Cumhurbaşkanı Gabriel Boric, yangın felaketinin yaşandığı bölgelere gideceğini duyurdu.

Yorumlar (0)