Silahlı saldırıda evsizler hedef alındı

Kanada'nın British Columbia eyaletindeki Langley şehrindeki silahlı saldırılarda çok sayıda kişinin öldüğü açıklandı. Saldırganın öldürmeyi hedeflediği kurbanların sokaklarda yaşamını sürdüren evsizler olduğu öğrenildi.

DÜNYA 26.07.2022, 00:22 26.07.2022, 14:49
Silahlı saldırıda evsizler hedef alındı

RCMP (Kanada Kraliyet Atlı Polisi) Sözcüsü Rebecca Parslow'un açıklamaları doğrultusunda, erişkin beyaz bir erkek, yerel saatle 06.00 sıralarında başladığı silahlı saldırıda çok sayıda kişinin yaşamını yitirmesine sebep oldu.

RCMP Sözcüsü, adını açıklamadığı saldırganın yakalandığını ve gözaltına alındığını belirtirken, yaşamını yitirenlerin tam sayısını vermeyerek 'birçok' ifadesini kullanmayı tercih etti. Saldırının duyulmasının akabinde, olay mahallini çembere alan güvenlik güçleri, cep telefonlarına gönderdiği alarm duyurusu ile çevredekilerden evlerinden dışarı çıkmamaları istedi.

Parslow, saldırganın öldürmeyi hedeflediği kurbanların sokaklarda yaşamını sürdüren evsizler olduğunu kaydetti.

Bağlantılı kişi ya da kişiler aranıyor

Sözcü, birkaç kilometrelik aralıklarla birkaç suç mahalli olduğunu ifade ederken, saldırganın bağlantılı olabileceği kişi veyahut kişiler üzerinde de çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Diğer taraftan medyaya yansıyan görüntülerde, Langley kent merkezindeki Willowbrook AVM'nin otoparkında, minimum dokuz kurşun deliği olan siyah renkte bir polis otosu görüldü.

Çok sayıda polisin yönlendirildiği ve trafiğe kapatılan yerlerdeki inceleme ve tahkikat sürüyor.

Polisin gün içerisinde olayın detaylarına dair açıklama yapması öngörülüyor.

Yorumlar (0)