Silahlarıyla bira içen askerler tepki çekti!

İspanya'da bir grup askerin otomatik silahlarını yere koymuş şekilde barda bira içerken görüldüğü "sıra dışı" fotoğraflar tepki çekti.

DÜNYA 30.09.2019, 17:28 30.09.2019, 18:20
Silahlarıyla bira içen askerler tepki çekti!

İspanya'nın Katalonya bölgesinde bulunan turistik Villafranca del Penedes kentinde cumartesi günü yaşandığı bildirilen olayda, 10-15 kişilik bir asker grubu, otomatik saldırı silahları yanlarındayken bir barda bira içmek için durdu. 

Fotoğraflarda silahlarını yere dizen askerlerin sohbet edip bira içtikleri görüldü.

Askerlerin Fransa’nın kuzeyindeki bir tatbikattan döndükleri ve Ronda kasabasında bulunan üslerine gittikleri bildirildi. Askerleri taşıyan aracın benzin almak için durduğu, bu sırada onların da silahlarını yanlarına aldıkları ifade edildi. Ayrıca, askerlerde herhangi bir cephane olmadığı kaydedildi. 

Askerler, tüfekleri omuzlarında bir süpermarkette gezinirken de fotoğraflandı.

"Biradan sonra otomotik tüfekler hafif gelir"

Barselonalı tarihçi Josep Lluis Alay, "İspanyol ordu birlikleri otomatik silahları ve birkaç birayla Katalonya’da." diyerek duruma dikkat çekti.

Askerler için "Airsoft (video oyunu) oynayan zavallı erkekler" benzetmesinde bulunan ayrılık yanlısı siyasetçi Gabriel Rufian, "Eminim ki biradan sonra otomatik tüfekler daha hafif gelir." dedi.

Disiplin cezası alabilirler

Ordu Sözcüsü, olaya ilişkin soruşturmanın başlatıldığını, silah taşırken içki içtiklerinin doğrulanması durumunda askerlerin disiplin cezası alabileceğini ifade etti.

İspanya kritik bir dönemde

Fotoğraflar, geçen hafta ayrılıkçı Katalanların şiddet eylemleri planladıkları şüphesiyle tutuklanmalarının ardından Madrid ve Barselona'daki siyasetçiler arasında karşılıklı atışmaların yaşandığı dönemde çekildi. 

"Cumhuriyeti Savunma Komitesi" (CDR) üyesi 9 kişinin gözaltına alındıktan sonra 7'sinin terörizm suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmesi, ayrılıkçı Katalan siyasetçilerin tepkisini çekmişti. Bu durum, cumartesi günü Barselona'da binlerce kişinin katıldığı protestoların düzenlenmesiyle sonuçlanmıştı. 

Bu yılın başlarında İspanya Yüksek Mahkemesi'nde 12 ayrılıkçı lider yargılandı. Liderlerin "isyan" ve "kamu fonlarının kötüye kullanılması" suçlamaları ile 25 yıla kadar hapis cezası almaları bekleniyor.

Yorumlar (0)