Sihizme saygısızlık edenler dövülerek öldürüldü

Hindistan'ın Pencap eyaletinde bulunan Kapurthala ve Amritsar kentlerinde Sihizme saygısızlık yaptıkları gerekçesiyle 2 kişi darbedilerek öldürüldü.

DÜNYA 20.12.2021, 01:08 21.12.2021, 09:14
Sihizme saygısızlık edenler dövülerek öldürüldü

Ülke medyasında yer bulan haberler doğrultusunda, Hindistan'ın kuzeyindeki Amritsar şehrinde bulunan Sihler tarafından 'Altın Tapınak' olarak adlandıran mabette dün bir kişi dövülerek katledildi.

Güvenlik güçleri, bu şahsın tapınakta Sihizmin kutsal kitabı olan Guru Granth Sahib'in yanında konumlanan kılıcı almaya çabaladığını kaydederek, içeridekilerin yakalayarak dışarı çıkardığı bu şahsın çıkan kavgada katledildiğini ifade etti.

"Çok sert adımlar atılacak"

Kapurthala kentinde meydana gelen bir diğer olayda da bir kişi, tapınakta bulunan Sih bayrağını çalmaya çalıştıktan sonra Sihler tarafından darbedilerek öldürüldü.

Söz konusu haberlerde, polisin ilk etapta bu kişiyi gözaltına aldığı fakat halkın daha sonra emniyet güçleriyle çatıştığı ve adamı katlettiği öğrenildi.

Güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Kapurthala ve Amritsar'daki talihsiz olayların ardından eyaletteki düzeni ve yasaları bozan herkese karşı çok sert adımlar atılacağı dile getirildi.

Olaylara ilişkin inceleme başlatıldı.

Yorumlar (0)