Sigortası yok diye tedavi edilmeyen genç koronadan öldü!

ABD'nin Los Angeles şehrinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) semptomlarıyla başvurduğu sağlık ocağından "sigortası olmaması" nedeniyle geri çevrilen genç yaşamını yitirdi.

DÜNYA 29.03.2020, 08:40 29.03.2020, 08:44
Sigortası yok diye tedavi edilmeyen genç koronadan öldü!

ABD basınında yayımlanan haberlere göre, Kaliforniya eyaletinin Los Angeles şehrinde yaşayan ve adı açıklanmayan gencin hayatını kaybetmesi tartışmalara neden oldu. 

Söz konusu gencin, yaşamını yitirdiği gün solunum sıkıntısı çekmesi nedeniyle yakınında bulunan bir sağlık ocağına gittiği fakat sağlık sigortasının olmaması nedeniyle reddedildiği kaydedildi. 

Sağlık ocağında bulunan yetkililerin sigortasız vatandaşlara hizmet sunan bir devlet hastanesine gitmesini talep etmesinin ardından Antelope Valley Hastanesine giden genç, hastanede geçirdiği 6 saatin ardından yaşamını yitirdi.

"Bir çocuk solunum güçlüğüyle geliyorsa sigorta sormazsın"

Lancaster Belediye Başkanı Rex Parris, gencin sigortasız olması nedeniyle sağlık ocağında tedavi edilmemesini eleştirerek, "Bir sağlık ocağı çalışanları, bu genci acilen tedavi altına almak yerine sağlık sigortası olmadığı için Antelope Valley Hastanesinin acil bölümüne yönlendirdiler. Buraya geldiğinde ise çok geçti. Bir çocuk solunum güçlüğüyle sana geliyorsa ambulans çağırır veya sigorta sormadan müşahede altına alırsın." diye konuştu. 

Test sonucu ölümünden sonra geldi

Diğer yandan, söz konusu kişinin ailesi de daha önce herhangi bir sağlık problemine sahip olmayan gencin hayatını kaybetmeden birkaç gün önce ateş ve solunum güçlüğü gibi semptomlar gösterdiğini, yeni tip koronavirüs (Covid-19) yaptırdığını ancak pozitif çıkan test sonucunun ölümünden sonra geldiğini belirtti.

"Koronavirüs sebebiyle yaşamını yitiren en genç hasta"

Los Angeles İl Sağlık Müdürlüğü, test sonucunun pozitif çıkması nedeniyle genci "yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle yaşamını yitiren en genç hasta" olarak nitelendirirken, gencin babasının da koronaya yakalandığı ifade edildi.

Farklı nedenlerden ölmüş olabileceği değerlendiriliyor

Los Angeles Salgın Kontrol ve Önleme Merkez, "farklı sebeplerden hayatını kaybetmiş olabileceği olasılığıyla" vakanın ayrıntılı inceleme altına alındığını kaydederek gencin ölümü, yeni tip koronavirüsle(Covid-19) ilişkili ölümler listesinden çıkarıldı.

Los Angeles Belediyesi, tartışmaların artması üzerine yaptığı açıklamada, ölüm nedeninin tespit edilmesi için Salgın Kontrol ve Önleme Merkezi tarafından ayrıntılı bir değerlendirme yapılması gerektiğini bildirdi. 

Açıklamada, "İlk testler Kovid-19 tanısında pozitif bir sonuç gösterse de durum karmaşık bir hal alabiliyor. Bu durum yaşanan ölümler için alternatif bir açıklama olabilir. Hasta mahremiyeti şu anda daha fazla detay vermemizi engelliyor." denildi. 

Gencin yaşamını yitirmesinin üzerinden 11 gün geçmesine rağmen değerlendirme sonuçları duyurulmadı.
 

Yorumlar (0)