Sığınmacı teknesi battı: 81 kayıp

Akdeniz'de Tunus açıklarında 86 sığınmacıyı taşıyan tekne battı. Kazada 5 kişinin kurtarıldığı, 81 kişinin de kayıp olduğu bildirildi.

DÜNYA 04.07.2019, 16:23 04.07.2019, 17:07
Sığınmacı teknesi battı: 81 kayıp

Akdeniz'de Tunus açıklarında 86 göçmeni taşıyan tekne battı.

Tunus Kızılayı Mednin Vilayeti Başkanı el-Münci Selim, Tunus açıklarında dün 86 düzensiz göçmenin bulunduğu bir teknenin battığını duyurdu.

Dün akşam saatlerinde Tunus Sahil Güvenlik Birimleri'nin tekne kazasından Fil Dişi Sahilleri ve Mali uyruklu beş kişiyi kurtardığını bildiren Selim, teknede 7'si kadın olmak üzere toplam 86 düzensiz göçmenin bulunduğunu kaydetti.

Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma ekipleri, göçmenlerin çoğunun hayatını kaybetmiş olabileceğinden şüpheleniyor.

Tunus açıklarında geçen mayısta bir sığınmacı teknesi batmış, 65 sığınmacı hayatını kaybetmişti.

Avrupa'ya gitmek için Libya üzerinden Sahra Çölü ve Akdeniz'i geçmeye çalışan Afrikalıların bir kısmı insan kaçakçılarının eline düşerken, bazıları da çölde ya da denizde yaşamını yitiriyor. 

Devrimin ardından yönetim boşluğu oluşan Libya, yakın coğrafi konumu nedeniyle Akdeniz üzerinden Avrupa'ya ulaşmak isteyen Afrikalı göçmenlerin güzergahlarından biri olarak biliniyor. 

Yorumlar (0)