Sierra Leone’da tanker faciası: 99 kişi öldü

Batı Afrika ülkelerinden Sierra Leona’nın başkenti olan Freetown'da bugün bir felaket meydana geldi. Bir yakıt tankerinin aniden patlaması sonucu ortalık alev topuna döndü, 99 kişi hayatını kaybetti.

DÜNYA 06.11.2021, 17:41 07.11.2021, 09:21
Sierra Leone’da tanker faciası: 99 kişi öldü

Sierra Leone'nin başkenti Freetown'da yaşanan olayda, bir yakıt tankerinde meydana gelen patlamanın bilançosu her geçen dakika daha da ağırlaşıyor.

Ülkenin Sağlık Bakanı yardımcısı olan Amara Jambai yaptığı açıklamada patlamada hayatını kaybedenlerin sayısının en az 99 kişi olduğunu, 100'den fazla kişinin de patlamada yaralandığını bilgisini verdi.

Korkunç bir felaket

Ulusal Afet Yönetim Ajansı’nın başkanlık görevini yürüten Brima Bureh Sesay ise olay yerinde verdiği demeçte, “Çok fazla yanmış cesedimiz var” ifadesini kullanarak korkunç facianın boyutlarına dikkat çekti ve kazayı ‘korkunç’ olarak niteledi.

İskoçya’ya Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi’ne katılmak için giden Sierre Leone Devlet Başkanı Julius Maada Bio da kendi sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, “Hükümetim, bu patlamada etkilenen aileler için mümkün olan her yardımı yapacak” açıklamasını yaptı.  

Tek amaçları sızan benzini toplamaktı

Yapılan incelemeler sonucunda yaşanan patlamanın bir otobüsün yakıt tankerine çarpmasının ardından yaşandığı vurgulandı. Kazadan sonra çevredeki halkın sızan benzini toplamak için olay yerine geldiği ve patlamanın tam da bu sırada meydana geldiğinin bilgisi verildi. Patlamanın şiddetiyle birlikte çevredeki araçların da kullanılamaz hale geldiği söylendi.

Yorumlar (0)