Şiddetli yağmurlar yangınların üçte birini söndürdü!

Avustralya’nın Yeni Güney Galler (NSW) eyaletinde dün başlayan yoğun yağmurların eyalet genelinde aylardır süren 62 yangından 20’sini söndürdüğü belirtildi.

DÜNYA 07.02.2020, 12:25
Şiddetli yağmurlar yangınların üçte birini söndürdü!

NSW Kırsal İtfaiye Servisi’nden yapılan açıklamaya göre, eyalet genelinde etkisini gösteren yağış, aktif yangınların üçte birini söndürdü. 17’si kontrolsüz 42 yangının ise devam ettiği kaydedildi.

"Uzun süredir dua ettiğimiz bir yağış"

Yağışların yangınlarla mücadele eden itfaiyecilere rahat bir nefes aldırdığını aktaran itfaiye sözcüsü Angela Burford, "Bu, uzun süredir dua ettiğimiz, sürekli, istikrarlı ve uygun bir yağış." dedi.

Hafta sonunda artması beklenen yağmurların, yangınların söndürülmesinde itfaiye ekiplerinin işini kolaylaştıracağı tahmin ediliyor.

Avustralya Meteoroloji Bürosu, hafta boyunca, Yeni Güney Galler ve Queensland eyaletlerinde yağışların süreceğini aktardı.

Ülkede devasa yangınlar

Yeni Güney Galler eyaletinde eylül ayında başladıktan sonra Queensland, Victoria ve Güney Avustralya eyaletlerinde de etkisini gösteren, ülke tarihinin en büyük orman yangınlarında 33 kişi yaşamını yitirmişti.

3 bin evin kül olduğu, 11 milyon hektardan fazla alanı yok eden yangınlarda 500 milyon hayvan can vermişti.

Yorumlar (0)