Şiddetli fırtına can aldı: 6 ölü, 108 yaralı

Yunanistan'ın kuzeyindeki Halkidiki bölgesinde etkili olan sağanak ve fırtına nedeniyle 6 turist yaşamını yitirdi. Bölgede olağanüstü hâl ilan edildi.

DÜNYA 11.07.2019, 09:39
Şiddetli fırtına can aldı: 6 ölü, 108 yaralı

Yunanistan'da etkili olan sağanak, dolu ve fırtına nedeniyle 6 turistin yaşamını yitirdiği kaydedildi. 

Yunanistan devlet televizyonu ERT'den alınan bilgiye göre, ülkenin kuzeyinde etkili olan ve özellikle turizm bölgesi Halkidiki'yi vuran fırtına, can ve mal kayıplarına yol açtı. 

Selanik yakınları çevresinde etkili olan fırtınada 2'si çocuk 6 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerin tamamının Çekya, Romanya ve Rusya'dan gelen turistler olduğu bildirildi.

"İnsanları öldüren sel değil, fırtına"

Diğer bir yandan, 4'ü ağır olmak üzere 108 kişinin de yaralandığı öğrenildi. Bölgede olağanüstü hâl ilan edilirken, itfaiye ve sivil savunma ekipleri bölgeye sevk edildi.

Yeni Kamu Güvenliği Bakanı Mihalis Hrisohoidis, yaşamını yitirenler için başsağlığı diledi. Hrisohoidis, "Bölgede sel değil ağaçları deviren şiddetli rüzgar ve fırtına vardı. İnsanların ölümüne bu neden oldu." diye konuştu.

Yunan basınına göre, Romanyalı 8 yaşındaki bir çocuk ve annesi bulundukları restoranın tavanının çökmesi nedeniyle yaşamını yitirdi. 

Diğer bir yandan, 54 yaşındaki bir Rus ve 2 yaşındaki oğlu devrilen ağacın altında kalarak hayatını kaybetti. Çekya vatandaşı ailenin 2 üyesi ise karavanın rüzgar nedeniyle devrilip sürüklenmesi sonucu can verdi. 

Yorumlar (0)