Şiddet olayları tırmanan ülkede böyle önlem aldılar!

Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde üniversite kampüslerinde ve kent merkezinde hafta başından beri süren protestolar 4. gününe girdi. Protestocuların tuğlalar ve taşları kullanarak ana yolları kapattıkları görüldü. 

DÜNYA 14.11.2019, 13:22
Şiddet olayları tırmanan ülkede böyle önlem aldılar!

Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde yayın yapan South China Morning Post (SCMP) gazetesindeki haberde, göstericilerin sabah saatlerinde kentin iki ana bölgesini su altından bağlayan Cross-Harbour Tüneli'ni ve kent merkezindeki ana yolları trafiğe kapattıkları bildirildi. 

Ana yollar, protestocular tarafından tuğlalar ve taşları kullanılarak kapatıldı.

Beyaz yakalılardan destek

Pedder Caddesi ile Des Voeux Bulvarı arasında yer alan bölgede, öğle saatlerinde binlerce beyaz yakalı çalışan, yemek arasında sokaklara indi ve siyah sıhhi maskeler takarak protestocuların yanında yer aldı. 

Yolların kapanması sebebiyle işine ulaşamadığı için göstericilerle tartışan bir adamın da tartaklandığı ifade edildi. 

Polis güçlerini destekleyenlerden karşı protesto

Diğer yandan, kentin kuzey batısında bulunan Yuen Long semtinde yaklaşık 100 kişi, protesto gösterilerindeki şiddet olaylarını kınamak ve polis güçlerini desteklemek amacıyla protesto düzenledi. Çin bayrakları taşıyan orta yaşlı protestocular tarafından Çin yanlısı sloganlar atıldı.

Çiçek saksıları fırlattılar

Hung Hom semtinde bulunan Polytechnical Üniversitesi'nde okul geçidine barikatlar kuran öğrencilerin, devriye gezen polislere uzaktan ok attıkları, daha sonra da polis ekiplerinin bölgeye yaklaşması üzerine caddeye yüksekten çiçek saksıları fırlattıkları kaydedildi. Polis tarafından göstericilere göz yaşartıcı gaz kapsülleri ile müdahalede bulunuldu. 

Öğrenciler ile polis arasında iki gündür çatışmaların yaşandığı Chinese Üniversitesi'nde protestocuların barikatlar ardındaki bekleyişi devam etti. 

Yüksek Mahkeme, Chinese Üniversitesi Öğrenci Birliği Başkanı Jack So'nun üniversite kampüsüne okulun izni veya mahkeme kararı olmadan girmesinin yasaklanması amacıyla polis tarafından yapılan başvuruyu kabul etmedi.

"Kara yolu ulaşım hizmetlerinde ciddi aksamalar olacak"

Ulaştırma Dairesi tarafından yapılan açıklamada, Hong Kong'u Çin'e bağlayan demir yolu ile kent içi ulaşımı sağlayan 7 hafif raylı tren hattı ve 5 büyük metro istasyonunun hizmet dışı kalacağını duyurdu. Açıklamada, "Yollara kurulan barikatlar ve altyapıdaki hasar nedeniyle kara yolu ulaşım hizmetlerinde ciddi aksamalar olacak. Güvenlik endişeleri ve yol koşullarındaki belirsizlik nedeniyle şehir içi otobüsler yalnızca sınırlı hizmet verecek." ifadeleri kullanıldı. 

Yorumlar (0)