Siber saldırı çetesi, ABD'den 70 milyon dolar istedi

ABD’li pek çok şirkete siber saldırı düzenleyen yazılım çetesi, şirketlerin bilgilere tekrar erişebilmeleri için 70 milyon dolar değerinde bitcoin ödemeleri gerektiğini bildirdi. 

DÜNYA 06.07.2021, 07:51 06.07.2021, 11:06
Siber saldırı çetesi, ABD'den 70 milyon dolar istedi

26 Haziran tarihinde bir fidye yazılım çetesi, ABD’nin ünlü bir bilişim firmasına siber saldırı düzenledi. Saldırı ile hem şirketin hem de tüm müşterilerin bilgilerini çalan hırsızlar, bir web sitesinde fidye talebi yayınladı. “70 milyon dolar değerinde bitcoini fidye vermeniz durumunda bir saatten kısa sürede verilerinize tekrar erişebilirsiniz.” şeklinde açıklama yapan “REvil” isimli fidye yazılım çetesinin elinde milyonlarca kişinin verisi bulunuyor. 

Saldırıdan, 10’dan fazla ülke etkilendi 

Slovakya merkezli bir güvenlik şirketinin araştırmalarına göre gerçekleşen siber saldırıdan 10’dan fazla ülke etkilendi. Siber güvenlik şirketlerinden birinin yaptığı raporlandırmaya göre ise Kaseya dahil olmak üzere 200 ABD şirketi bu saldırıdan etkilendi. 



Saldırıyı Rusya yapmış olabilir 

Saldırı, Florida merkezli Kaseya’yı ve 200 şirketi hedef almakla kalmadı aynı zamanda Rusya’nın etkinliğini de göstermiş oldu. Zira REvil isimli çetenin Rusya ile geniş bağlantılarının olduğu düşünülüyor.  

Kaseya: “Müşterilerimiz sunucularını derhal kapatsın” 

Kaseya, saldırıyı değerlendirdiklerini ve müşterilerinin VSA yazılımı kullanmaları durumunda sunucularını derhal kapatmaları gerektiği çağrısını yaptı. ABD Siber Güvenlik ve Altyapı Ajansı da saldırıyı incelediklerini bildirdi. 

Yorumlar (0)