Sevgilisini öldürdü, Napolyon kılığında intihar edecekti!

Rusya'da tanınmış bir tarihçi, ölü bir kadının vücudunun parçalarını bir nehre atarken yakalandı.

DÜNYA 10.11.2019, 15:21 10.11.2019, 15:22
Sevgilisini öldürdü, Napolyon kılığında intihar edecekti!

Yerel medyanın haberlerine göre 63 yaşındaki ünlü Rus tarihçi Oleg Sokolov, ölü bir kadının vücudunun parçalarını nehre atarak kurtulmaya çalışırken nehre düştü. Bölgedekilerin nehirden çıkardığı Sokolov'un sarhoş olduğu ve 24 yaşındaki sevgilisi Anastasia Yeshchenko'nun vücudunun parçalarını nehre atmaya çalıştığı anlaşıldı

Olayla ilgili soruşturma yapan polis, 24 yaşındaki kadının başsız gövdesini evinde buldu.

Fransız şeref nişanına sahipti

Profesör Sokolov, Fransa'nın en yüksek onur madalyası olan şeref nişanına (Légion d' Honneur) sahip bir Napolyon uzmanı olarak tanınıyor. Avukatı Alexander Pochuyev, AFP'ye müvekkilinin suçunu kabul ettiğini, yaptığından çok büyük pişmanlık duyduğunu belirtti.

"Yoğun stres altındaydı"

Sokolov, polise sevgilisini bir kavga esnasında öldürdüğünü, ardından kafasını, kollarını ve bacaklarını testereyle vücudundan ayırdığını anlattı. Sokolov, sevgilisinin vücudundan kurtulduktan sonra Napolyon kostümüyle kamuya açık alanda intihar etmeyi de planladığını söyledi. Avukatı Pochuyev, müvekkilinin çok yoğun stresle mücadele ettiğini söyledi.

Ünlü tarihçi, büyük Fransız imparatoru Napolyon Bonapart hakkında çeşitli kitaplar yazmış ve birçok filmde tarihi danışman olarak görev almıştı. Sokolov ve sevgilisi Yeshchenko, birçok kitabı da birlikte kaleme almıştı.

Sıklıkla Napolyon taklidi yapardı


Anastasia Yeshchenko ve Oleg Sokolov

Sokolov ve Yeshchenko, birlikte Fransız tarihi üzerinde çalışıyordu ve dönem kıyafetleri giyinmeyi çok seviyordu. Anlatılanlara göre Sokolov çoğunlukla Napolyon kostümü giyiyordu. Öğrencileri, Sokolov'un akıcı Fransızcasıyla çok yetenekli bir eğitmen olduğunu, sıklıkla Napolyon taklidi yaptığını, sevgilisi Yeshchenko'ya Napolyon'un eşi İmparatoriçe Josephine'in adıyla seslendiğini ve kendisine "Sir" olarak hitap edilmesini çok sevdiğini belirtti.

Sokolov, aynı zamanda Fransa'nın Sosyal Bilimler, Ekonomi ve Siyaset Enstitüsü'nün (Issep) de bir üyesiydi. Enstitü, Sokolov'un işlediği cinayetin haberinden sonra kendisinin tüm görevlerden azledildiğini ve bilim komitesinden de atıldığını bildirdi.

Yorumlar (0)