Sevgilisini kesip nehre atan profesör için karar verildi

Rusya'da sevgilisi Anastasia Yeschenko'yu öldüren ünlü tarihçi Oleg Sokolov dün hakim karşısına çıktı.

DÜNYA 31.01.2020, 10:50
Sevgilisini kesip nehre atan profesör için karar verildi

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında, bir kişinin St. Petersburg'daki Moika Nehri'ne düştüğünün ihbar edilmesi üzerine polisler olay yerine intikal etmişti.

Olay yerinde Oleg Sokolov'u (63) gören polisler, tarih profesörünün çantasında kadın kollarına rastlamıştı.

Yapılan araştırma sonrası kolların, ünlü tarihçinin 24 yaşındaki sevgilisi ve öğrencisi Anastasia Yeschenko'ya ait olduğu tespit edilmişti.

Olay sonrası Sokolov gözaltına alınmış, sevgilisiyle kavga ettiklerini, kavga sırasında sevgilisini öldürdüğünü, ardından başını, kol ve bacaklarını testereyle kestiğini itiraf etmişti.

Cinayeti gizlemeye çalışan ünlü tarihçi Sokolov'un, cinayet sonrası cesedi yok ettikten sonra Napolyon kılığına girerek, halkın önünde intihar etmeyi planladığı söylenmişti.

Canavarca hisle öldürme suçu işlediği için cam kafeste tutulan Sokolov'a pişman olup olmadığının sorulması üzerine, Sokolov hastalıklarını saymıştı. Tarihçinin Ocak 2020 tarihine kadar gözaltına tutulmasına karar verilmişti.

Bu süreye kadar tutuklu yargılanan Sokolov için akli denge soruşturması da başlatılmıştı. Uzmanlar, soruşturma sonucu Sokolov'un cezai ehliyeti olduğuna karar verdi.

"Canavarca hisle adam öldürmek" suçundan yargılanan Sokolov'un 15 yıla kadar hapsi isteniyor.


 

Yorumlar (0)