Sevgililer Günü hediyeleri değişti: Maske buketi gönderiyorlar!

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla yayılan koronavirüs salgını nedeniyle Sevgililer Günü'nde alınan hediyeler de değişti. Çiftler, bu yıl birbirlerine dezenfektan, maske buketi ve koruyucu gözlük almayı tercih ediyor.

DÜNYA 14.02.2020, 14:42
Sevgililer Günü hediyeleri değişti: Maske buketi gönderiyorlar!

NHC'den (Çin Ulusal Sağlık Komisyonu) yapılan açıklamaya göre biri Hong Kong’da olmak üzere yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 1381’e yükseldi.

Koronavirüs salgının ortaya çıktığı Vuhan kenti dâhil olmak üzere başkent Pekin, Şanghay ve diğer büyük kentlerde insanlar dışarı çıkmak istemiyor. Dışarı çıkma korkusu, Çinli çiftleri de bir hayli etkilemiş görünüyor.

"Sıfır rezervasyon aldım"

CNA'nın haberinde, Çin'de her sene 14 Şubat günü kalabalık olan restoranlar ve çiçekçilerin bombaş kaldığı bildirildi. Şangay kentinde restoran işleten Bill Hu, sıfır rezervasyon aldığını belirtirken, çiçek satan Zhong Wenping de "Bugün en yoğun gün olurdu. Bir hafta önceden çiçekleri hazırlamaya başlardım. Ancak kimse dışarı çıkmak istemiyor." dedi. 

"Herkes uzaktan ilişki yaşıyor"

Fakat koronavirüs salgını, Çin'deki romantizmi tamamen engellemedi. Ülkenin popüler sosyal medya platformu Weibo'ya 5 milyondan fazla aşk mesajı geldi. Bazı kullanıcıların sevgilileri için özel mesajlar paylaştıkları görüldü. Öte yandan, "herkesin bu sene uzak ilişki yaşadığı" esprisi de beğeni yağmuruna tutulan yorumlardan biri oldu.

Dezenfektan, maske buketi ve koruyucu gözlük

Çin'in en yaygın online sipariş platformu Meituan Dianping tarafından yayınlanan verilere göre, bu yıl çiftler birbirlerinin evlerine dezenfektan, maske buketi ve koruyucu gözlük göndermeyi tercih ediyor. Diğer yandan, üzerine güzel dilekler yazılmış maskeler de oldukça popüler hale geldi. 

Birbirlerine abur cubur paketleri gönderiyorlar

En çok satılanlar listesinde ikinci sırada ise mide ilaçları, sebze ve meyveler bulunuyor. Evlerinden çıkmak istemeyen çiftler, sürekli olarak birbirlerine abur cubur paketleri gönderiyor. 

Aynı anda aynı şeyleri yaparak flörtleşiyorlar

People's Daily China'da bulunan haberde, koronavirüs salgını sebebiyle ayrı kalan çiftlerin, aynı filmi aynı zamanda izleyerek, bir yemeği aynı anda yiyerek veya beraber online bilgisayar oyunu oynarak flörtleştikleri ifade edildi. 

Yorumlar (0)