Setteki ölümcül kaza sonrası Baldwin'den ilk röportaj: Tetiği ben çekmedim

ABD'de, film çekimi sırasında görüntü yönetmeni Hutchins'in ölümüne sebep olan silah kazası hakkında aktör Alec Baldwin, verdiği röportajda tetiği kendisinin çekmediğini açıkladı.

DÜNYA 02.12.2021, 07:47
Setteki ölümcül kaza sonrası Baldwin'den ilk röportaj: Tetiği ben çekmedim

ABD'li oyuncu Alec Baldwin, New Mexico eyaletinde 21 Ekim'de, "Rust" adlı filmin çekimleri esnasında kullandığı silahla 42 yaşındaki görüntü yönetmeni Hutchins'in ölümüne sebep olmuştu.

“Tetiği çeken ben değildim”

Yaşanan olayda ayrıca 48 yaşındaki Joel Souza isimli yönetmen, omzundan yaralanmıştı.

Yaşanan olaydan sonra Baldwin, ilk kez röportaj verdi.

New Meksiko eyaletindeki film çekimi esnasında yaşanan kazaya ilişkin George Stephanopoulos'un sorularını yanıtlayan ve röportaj sırasında gözyaşlarını tutamayan Baldwin, "Tetiği çeken ben değildim. Kimseye silah doğrultup asla tetiği çekmem." sözlerini kullandı.

“Gerçek değil gibi geliyor”

Röportajda, silahın içinde ve sette gerçek bir merminin ne işi olduğunu anlayamadığını belirten Baldwin, "İnanmakta hâlâ problem yaşıyorum. Yaşananlar gerçek değilmiş gibi geliyor." açıklamasını yaptı.

“Yönetmen ‘güvenli’ demişti”

Amerikan basınına daha önceden yansıyan haberlerde, Baldwin tarafından ateşlenen silahın, yardımcı yönetmen Halls tarafından çekimde kullanılmak amacıyla verildiği bildirilmişti.

Halls'ın, Baldwin'e bir silah vererek "güvenli" diye seslendiği, mahkemedeki ifadesinde silahın içinde gerçek mermi olduğunu bilmediğini aktardığı mahkeme kayıtlarına geçmişti.

Yorumlar (0)