Setteki kazayla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı

ABD'de, 'Rust' adlı filmin çekimleri sırasında aktör Alec Baldwin'in elindeki silahtan çıkan kurşunun filmin yönetmeni Joel Souza'nın omzundan çıkarıldığı belirtildi.

DÜNYA 28.10.2021, 00:08
Setteki kazayla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı

New Meksiko eyaletinde bulunan film setinde, Baldwin'e 'yanlışlıkla' verilen silahın ateşlenmesi neticesinde yaralanan Souza'nın omzundan çıkarılan kurşunun inceleme altına alındığı ve olayın çözüme kavuşturulmasında kritik bir rol oynayacağı kaydedildi.

Santa Fe ilçesinde görev yapan Şerif Adan Mendoza, 7 gün evvel meydana gelen olaya ilişkin yeni bulguları aktardığı basın toplantısında, Souza'nın omzuna isabet eden kurşunun Baldwin'in silahından ateşlendiği, sette kuru sıkı ve gerçek mermilerin aynı yerde olduğu 500 adetten oluşan bir mermi kutusu bulduklarını ifade etti.

"Güvenlik hafife alınmış"

Mendoza, "Sette, 2'si sahte olmak üzere 3 silah ve boş mermiler tespit ettik. Aktörün kullandığı silah ise silindir kısmında bir tür modifikasyona sahip olduğu görünen plastik bir silah." diye konuştu.

Şerif, sette güvenlik hususunun çok fazla hafife alındığını, olayın meydana geldiği sahnenin kamera görüntülerine bakılırken bahse konu kazaya ilişkin herhangi bir kesite rastlanmadığını dile getirdi.

Savcı Mary Carmack-Altwies, silahlı saldırı ile ilgili suçlama yapmak için an itibarıyla çok erken olduğunu belirtti.

Aktöre silahın 'güvenli' olduğu aktarıldı

Geçtiğimiz cuma günü medyaya yansıyan haberlerde, Baldwin'in kullandığı silahın çekim için yardımcı yönetmen Dave Halls tarafından verildiği aktarılmıştı.

Halls'ın, aktöre bir silah uzatarak 'güvenli' diye seslendiği, verdiği ifadede silahın kuru sıkı olduğunu düşündüğünü ifade ettiği mahkeme kayıtlarında geçmişti.

Baldwin, 21 Ekim tarihinde film çekimleri esnasında ateşlediği silahla görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in (42) hayatını kaybetmesine sebep olmuş, yaralanan yönetmen Joel Souza (48) ise hastaneye sevk edilmişti.



Yorumlar (0)