Serrac, İtalyan bakanı böyle ağırladı!

Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac, İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio'yu ağırladı. 

DÜNYA 24.06.2020, 15:55
Serrac, İtalyan bakanı böyle ağırladı!

Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac ile İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio, kritik bir görüşmede bulundu. 

İtalya Dışişleri Bakan Di Maio, daha önce de Libya'da çeşitli görüşmeler gerçekleştirirken, 6 aylık sürede buraya üçüncü ziyaretini yapmış oldu.

BM tarafından tanınan Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin (UMH) lideri Fayiz es-Sarrac, söz konusu görüşmede, IRINI operasyonunun daha geniş olması gerektiğini, bu operasyonun hava, kara ve deniz yollarını kapsaması gerektiğini İtalyan bakan Di Maio'ya iletti. 

Avrupa Birliği'nin (AB) Irini Operasyonu, BM kararıyla Libya'ya silah ambargosunu uygulamak amacıyla yürütülmeye başlandı. 

Türkiye de geçen hafta Libya'ya önemli bir ziyaret yapmıştı. Ziyaret kapsamında Libya krizinin çözüme kavuşturulması için uluslararası girişimler ile Libya ve Türkiye arasında bulunan kardeşlik ilişkisine dayanarak çeşitli konulardaki iş birliğinin görüşüldüğü öğrenilmişti. Öte yandan, Türk şirketlerinin ülkedeki petrol çalışmalarının değerlendirildiği ifade edilmişti. 

Libya'ya giden Türk heyetinde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve MİT Başkanı Hakan Fidan yer alıyordu.   

Yorumlar (0)