Serrac istifa edeceğini duyurdu!

BM'nin tanıdığı Libya UMH (Ulusal Mutabakat Hükümeti) Başbakanı Fayiz es-Serrac, Ekim ayı içinde istifa etmek istediğini açıkladı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan da bir açıklama geldi.

DÜNYA 17.09.2020, 09:07
Serrac istifa edeceğini duyurdu!

Birleşmiş Milletler'in Libya'da tanıdığı tek siyasi otorite olan UMH'nin (Ulusal Mutabakat Hükümeti) Başbakanı Fayiz es-Serrac, en geç Ekim ayı sonuna doğru görevlerini, yeni kurulacak hükümete ve yürütme meclisine devretmek istediğini bildirdi.

Katıldığı bir canlı yayın programında istifa edip etmeyeceğine dair bilgi veren UMH Başbakanı Fayiz es-Serrac, en geç Ekim ayı sonunda istifa etmek istediğini, görevlerini ise yeni kurulacak hükümete ve yürütme meclisine bırakmak istediğini açıkladı.

Mevlüt Çavuşoğlu'ndan istifa açıklaması

Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayiz es-Serrac'ın istifa etmek istediğini duyurmasının ardından Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fayiz es-Serrac'ın yardımcısı ile de konuyu görüştüğünü, Serrac'ın Libya'da her iki tarafın mutabakatı ile seçime gidilmesi durumunda fedakarlık yaparak istifa edebileceğini bildirdi. Mevlüt Çavuşoğlu, "Yoksa bugünden bir istifa söz konusu değil!" dedi.

Yorumlar (0)