Sergey Lavrov'dan müzakere yorumu: "Umutlar arttı!"

İstanbul'da yapılan müzakerelere ilişkin konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Henüz kesin bir sonuç yok ancak ileriye yönelik umutların arttığını söyleyebiliriz." dedi.

DÜNYA 30.03.2022, 20:58 31.03.2022, 11:13 Hakan Öksüz
Sergey Lavrov'dan müzakere yorumu: "Umutlar arttı!"

Rusya ile Ukrayna heyetleri arasında İstanbul Dolmabahçe'de yapılan müzakerelere ilişkin yorumlar gelmeye devam ediyor. Savaşın her iki tarafının da masaya oturduğu görüşmelere ilişkin bir yorum da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'dan geldi. Lavrov, görüşmelerin olumlu geçtiğini ve ileriye dönük umutları yeşerttiğini kaydetti.

"Kesin bir şey yok ama..."

Resmi temaslar için Çin'de bulunan Sergey Lavrov, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Görüşmelerin son derece olumlu geçtiğini ifade eden Rusya Dışişleri Bakanı,  "Bu görüşmeler, geleceğe yönelik olumlu bir gelişme olarak okunabilir. Ancak henüz kesin bir sonuç yok. Halen daha görüşme aşamasındayız." diye konuştu.

Ukrayna heyetinin, "NATO dışında kalma, nükleer silahlardan vazgeçme ve tarafsız kalma" gibi statüleri kabul ettiğini kaydeden Lavrov, "Güvenliğin NATO tarafından sağlanmayacağını onayladılar. Bence oldukça olumlu bir gelişme. Son yıllarda meydana gelen en önemli ilerlemelerden biri. Geleceğe dair umut veriyor." dedi.

İki ülkenin müzakere heyeti başkanları ne dedi?

İki ülke arasında gerçekleştirilen barış müzakerelerinin 4'üncüsü İstanbul Dolmabahçe'de düzenlendi.  Müzakerelerin ardından açıklamada bulunan Ukrayna heyeti başkanı David Arakhamia, "Güçlendirilmiş tarafsızlık modelini benimsiyoruz." dedi. Görüşmelerin olumlu geçtiğini belirten Rus heyetinin başkanı Vladimir Medinskiy ise "Ukrayna, NATO'ya girmeyeceğini beyan etti." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)