Seni adam edecek tek kişi benim!

Amerika'dan Kuzey Kore'ye "anlaşma yap" çağrısı geldi. ABD Başkanı Donald Trump, Joe Biden'a kuduz köpek diyen Kuzey Kore'ye çağrıda bulundu. Trump'ın çağrı sırasında Joe Biden'ı aşağıladığını düşünen ABD medyası ise sert tepki gösterdi.

DÜNYA 18.11.2019, 07:14
Seni adam edecek tek kişi benim!

Kuzey Kore Devlet Ajansı KCNA, eski Başkan Yardımcısı Joe Biden'a "sopayla itlaf edilmesi gereken bir kuduz köpek" hakaretinde bulunmuştu. ABD Başkanı Donald Trump KCNA'nın o haberini Twitter'da paylaşarak Kim Jong-Un'a seslendi: "Sayın Başkan (Kim Jong-un), Joe Biden uykulu biri ve oldukça yavaş olabilir ama kuduz köpek değil. Bir şekilde ondan daha iyi. Seni gelmek istediğin noktaya getirecek tek kişi benim. Acele etmelisin ve anlaşmayı sağlamalısın. Yakında görüşürüz"

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un'a seslenerek, "Seni gelmek istediğin noktaya getirecek tek kişi benim. Acele etmelisin ve anlaşmayı sağlamalısın. Yakında görüşürüz." diye seslendi.

ABD Başkanı Donald Trump, 2020 başkanlık yarışındaki Demokrat rakibi Joe Biden'e "kuduz köpek" benzetmesi yapan Kuzey Kore Devlet Ajansı KCNA'nın haberini paylaşarak, Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un'a Twitter'dan çağrıda bulundu.

ABD'nin eski başkan yardımcısı Joe Biden hakkındaki "kuduz köpek" benzetmesine atıfta bulunan ABD Başkanı Donald Trump, şöyle dedi:
"Sayın Başkan (Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un), Biden (eski ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden) uykulu biri ve oldukça yavaş olabilir ama kuduz köpek değil. Bir şekilde ondan daha iyi. Seni gelmek istediğin noktaya getirecek tek kişi benim. Acele etmelisin ve anlaşmayı sağlamalısın. Yakında görüşürüz." ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın "Joe Biden'ı aşağıladığı" bu açıklaması Amerikan medyasında tepki gördü.

ABD 2020 başkanlık yarışının Demokrat aday adayı ve eski ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, katıldığı bir mitingde, Kim Jong-un'a hakaret etmiş ve ABD Başkanı Donald Trump'ın Kuzey Kore politikasını sert üslupla eleştirmişti.

Joe Biden'ın Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un'a hakareti üzerine, Kuzey Kore Devlet Ajansı KCNA, Joe Biden'i "sopayla itlaf edilmesi gereken bir kuduz köpek" olarak tanımlamış, Joe Biden'in söz konusu açıklamalarla Kuzey Kore'yi haksız yere hedef hâline getirdiğini kaydetmişti.

Pyongyang, Washington'a yıl sonuna kadar süre vermişti

Kuzey Kore ve Amerika arasında 5 Ekim'de İsveç'te yapılan görüşmeler ilk gününde kesilmiş, Pyongyang yönetimi, Amerika tarafının düşmanca tutumunu değiştirecek tatmin edici bir adım atmadığı müddetçe, Kuzey Kore'nin "bu bıkkınlık veren müzakereleri" sürdürme niyeti olmadığı açıklamasını yapmıştı.

Kuzey Kore Başmüzakerecisi Kim, müzakere sürecinin yeniden başlamasının Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) tutumuna bağlı olduğunu ifade ederek, Washington'a yıl sonuna kadar süre vermişti.

Yorumlar (0)