Senaryo: ABD, Sufle: PKK, Oyuncu: DEAŞ!

Önce çekileceğini açıklayıp bazı askerî üsleri Rusya'ya devreden ardından "petrolü korumamız lazım, kalmaya karar verdik" diyen Amerika, bölücü ve silahlı terör örgütü PKK/YPG ile birlikte yeni bir DEAŞ tiyatrosunu sahneye koydu. Son 15 günde PYD, "gidin, terör eylemlerine başlayın" der gibi 800 DEAŞ'lıyı serbest bıraktı. Son sayı ile birlikte serbest kalan DEAŞ’lıların sayısı 3 bin 500’ü aştı. DEAŞ'lılar PKK'nın istediği gibi bölgede terör eylemlerine başladı. ABD ise Suriye’de yeniden operasyon başlattığını duyurdu.

DÜNYA 29.11.2019, 09:21
Senaryo: ABD, Sufle: PKK, Oyuncu: DEAŞ!

Amerika Birleşik Devletleri'nin yazıp yönettiği DEAŞ tiyatrosunda yeni perde sahneleniyor.

Son 15 günde PKK'nın "gidin, terör eylemlerine başlayın" suflesi vererek serbest bıraktığı DEAŞ'lı oyuncular ise Suriye'nin farklı kentlerinde sanatlarını icra etmeye başladılar. DEAŞ'lı oyuncular, İran destekli milislere ardı ardına baskınlar düzenlediler.

ABD çekileceğini açıkladıktan sonra neler oldu?

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Suriye'den çekileceğini açıklamış, PKK destekçisi ABD'li senatörler ise "Kürtlerin (PKK'lıları kast ediyorlar) yalnız bırakılacak olması" gerekçesiyle, "Amerikan askerlerinin Suriye'den çekilmesi" kararına sert tepki göstermişti. Tepki üzerine ABD Başkanı Donald Trump, askerî üsleri Rusya'ya devretmiş olmasına rağmen "petrolün kontrolünün DEAŞ'ın eline geçmemesi gerektiğini" savunarak, Amerikan askerlerinin bir bölümünün bölgede kalacağını duyurmuştu.

400 DEAŞ oyuncusu, senaryo metinleri ellerine tutuşturularak sahneye sürüldü

ABD ve PKK'nın işgaline zemin hazırlayan kukla terör örgütü DEAŞ, Suriye'deki karmaşık tiyatro oyunu kurgusunun yine ana malzemesi yapıldı.

Ankara'nın "PKK/YPG Tel Abyad Hapishanesi'ndeki en az 800 DEAŞ'lıyı serbest bıraktı" açıklamasından 10 gün sonra benzer durum Deyrizor'da yaşandı. Silahlı ve bölücü terör örgütü PKK/YPG, önceki gün Hol Kampı'nda bulunan 400'ü aşkın DEAŞ'lı tiyatro oyuncusunu serbest bırakarak sahneye sürdü. Aralarında az sayıda kadın ve çocukların da olduğu grup çarşamba günü öğleden sonra otobüslerle kamplardan ayrıldı.

Sahadaki DEAŞ'yı oyuncu sayısı 3 bin 500'ü geçti

DEAŞ'lı militanların bağlı oldukları aşiretler tarafından bölücü terör örgütü PKK'ya "serbest bırakma karşılığı" yüklü miktarda para ödendiği öğrenildi. Ayrıca aralarında Batılı teröristlerin de olduğu bazı gruplar da kamptan "güvenle" çıkarıldı. Bu DEAŞ'lı yabancı teröristlerin götürüldüğü yerler şimdilik bilinmiyor.

Yerel kaynaklara göre son 15 günde silahlı ve bölücü terör örgütü PKK tarafından bırakılan DEAŞ'lı sayısı 3 bin 500'ü geçmiş durumda. Hapishane ve kamplardan çıkan DEAŞ'lı teröristler soluğu genellikle Suriye'nin güneydoğusunda aldı. DEAŞ terör örgütü, ABD'ye zemin hazırlayabilmek için hiç zaman kaybetmeden ağırlıklı olarak İran destekli milisleri hedef seçti. Irak'tan gelen ve Badiye bölgesinden Şam'a giden milis konvoyları DEAŞ'lı teröristlerin saldırılarına uğradı. En az 4 konvoyu vuran DEAŞ'lı teröristler, İran milis güçlerine ağır kayıplar yaşattı.

ABD dünyayı aptal sanıyor

DEAŞ oyununun rejisörü ABD ise, piyonu olan PKK/YPG'nin kuklası olan DEAŞ'ın militanlarını bırakmasıyla artan saldırıları "Aaa! Saldırılar arttııı" diyerek Suriye'de yeniden operasyon başlattığını yazılı bir açıklamayla duyurdu. İlk defa Kürtçe olarak da yayınlanan duyuruda, DEAŞ'a karşı "daha geniş çaplı ve şiddetli operasyonun başladığı ve devam edeceği" belirtildi. Bu açıklamanın ardından Amerikan ordusu, Suriye'deki askerî varlığını artırmaya başladı. Dünyayı aptal yerine koymaya çalışan Amerika, önceki gün Irak'tan Türkiye'ye doğru 60 araçlık bir konvoy sevk etti.

Yorumlar (0)