Seine Nehri’nde mahsur kalan balinanın Manş Denizi'ne transferi başladı

Bir haftadır Fransa’nın Seine Nehri’nde sıkışan 4 metre uzunluğundaki beyaz balinanın sağlığına kavuşması amacıyla Manş Denizi’ne naklinin başladığı açıklandı.

DÜNYA 10.08.2022, 08:41 10.08.2022, 16:27
Seine Nehri’nde mahsur kalan balinanın Manş Denizi'ne transferi başladı

Fransız basınına göre, jandarmaya bağlı uzmanların da yer aldığı 24 kişilik dalgıç ekibi, hazırlıklarını bitirerek transfer işlemine başladı.

Transfer risk barındırıyor

Balina, ekiplerin desteğiyle birlikte havuz kasalı bir kamyonla birlikte Normandiya bölgesinde bulunan ve Manş Denizi'ne kıyısı olan Ouistreham şehrine taşınacak.

Denize bırakılmadan evvel beyaz balina, durumunun gözlemlenmesi için deniz suyuna uygun bir yerde 3 gün boyunca tutulacak.

Yetkililer, balinanın strese girme ve ölümüne sebep olma riski taşıması sebebiyle taşınma işleminin titizlikle yapılmaya çalışıldığını duyurdu.

Yiyecekleri reddettiği için vitamin takviyesi gerçekleştirilmişti

2 Ağustos'ta Fransa'nın Seine Nehri'nde görülen balina, hayatta kalması için verilen tüm yiyecekleri reddedince vitamin takviyesine geçilmişti.

Bitkin ve zayıf durumdaki balina, durumunun takip edilmesi için Paris’in kuzeyine 70 km mesafede bulunan nehre bağlı 25 metre genişlik ve 75 metre uzunluğunda bir arka alınmıştı.

Daha sonra ise yetkililer, kendi imkanlarıyla denize ulaşamaması durumunda tuzlu sularda yaşamını sürdüren balinanın riskli olsa bile nehirden çıkarılarak Manş Denizi'ne transfer edilmesini görüştüklerini duyurmuştu.

Genellikle soğuk sularda yaşamını sürdüren bir tür olan beyaz balinanın, doğal yaşam bölgesinden niye bu kadar uzaklaştığı ise bilinmiyor.

Yorumlar (0)