Şehrin farklı noktalarında asılı halde 8 ceset bulundu 

Meksika’nın Zacatecas eyaletinde kentin farklı bölgelerinde asılmış halde toplam 8 ceset bulunduğu açıklandı. 18 Kadım günü yapılan bir açıklamada da bir köprüye asılmış halde 10 cesedin bulunduğu belirtilmişti. Ülkenin Kamu Güvenliği Bakanlığı, darp izli cesetler hakkında ayrıntılı soruşturmalar başlattı. 

DÜNYA 24.11.2021, 10:43 25.11.2021, 08:45
Şehrin farklı noktalarında asılı halde 8 ceset bulundu 

Meksika’nın Zacatecas eyaletindeki Cuauhtemoc kentinde 18 Kasım 2021 tarihinde köprüye asılı halde 10 tane ceset bulunmuştu. Olayla ilgili farklı soruşturmalar başlatan güvenlik güçleri, Zacatecas’ın Fresnillo kentinde bu sabah farklı cesetlerle karşılaştı. Şehrin farklı noktalarına asılmış halde bulunan cesetler hakkında pek çok vatandaştan ihbar geldi. 

Cesetlerde darp izleri bulundu 

Zacatecas Eyaleti Kamu Güvelik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre güvenlik güçleri hızlı şekilde harekete geçti ve yarı çıplak halde olan, çeşitli yerlerinde de darp izleri olan cesetler bir bir toplandı. Cesetlerin 3 tanesi köprüye, 5 tanesi ise ağaçlara asılı haldeydi.  



Cesetler üzerinde ilk incelemeleri yaparak darp edildiklerini belirleyen polis ekipleri, daha sonra otopsi için bunları adli tıp kurumlarına gönderdi. Mağdurların kimlikleri ise henüz belirlenemedi. Zacatecas Eyaleti Başsavcılığı, olaylarla ilgili başlatılan soruşturmaların, diğer soruşturma dosyaları üzerine eklendiğini; eyalet güvenlik güçlerinin ise bölgede huzuru sağlamak adına dışarıdan gelen ekiplerle güçlendirildiğini bildirdi.  

Kent, suç açısından 5’inci sırada 

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, bu konu hakkında bir basın toplantısı düzenledi. Fresnilli kentinin, ülkedeki suç oranları bakımından 5’inci sırada olduğunu belirten Obrador, artan şiddet olayları sebebiyle çok yakında Zacatecas’ı ziyaret edeceğini ve yetkililer ile görüşmelerde bulunacağını ifade etti. 

Yorumlar (0)