"Şehirde artık savaşçımız yok"

SDG, Türkiye sınırı yakınındaki Resulayn kentinde bulunan birliklerini çektiğini açıkladı. SDG Sözcüsü Kino Gabriel, "Artık şehirde savaşçımız yok" dedi.

DÜNYA 21.10.2019, 09:56 29.10.2019, 17:39
"Şehirde artık savaşçımız yok"

SDG'nin sözde Sözcüsü Kino Gabriel, PKK/YPG örgütünün günlerdir çalışmaların sürdüğü Resulayn'dan ayrıldığını, şehirde tek bir militanlarının kalmadığını açıkladı.

ABD ile Türkiye arasındaki anlaşmanın ardından, SDG militanlarının Resulayn'dan tamamen çekildiğini dün Millî Savunma Bakanlığı (MSB) duyurmuştu. Millî Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Barış Pınarı Harekâtı'na ara verilmesinden bu yana, "55 araçlık konvoyun Resulayn'a giriş, 86 araçlık konvoyun Tel Tamir istikametinde çıkış yaptığı" ifade edilmişti.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki görüşmenin ardından Türkiye, Suriye'nin kuzeydoğu sınırındaki "güvenli bölgeden" PKK/YPG'li güçlerin çekilmesi çağrısında bulunmuş operasyona 120 saatlik bir ara verilmişti.

SDG daha önce Türkiye'nin ve Türk destekli Millî Suriye Ordusunun sivillerin, yaralıların ve militanların kasabadan boşaltılmasını engellediğini iddia etmişti.

Millî Savunma Bakanlığı dün yaptığı açıklamada, tahliyeler için "herhangi bir engel bulunmadığını" ve tahliye sürecinin ABD ile yakın bir şekilde koordine edildiğini söylemişti. Bakanlık tarafından şehirden ayrılan terör örgütü mensuplarının görüntüleri de paylaşıldı.

Yorumlar (0)