"Seçimlere katılacağız çünkü..."

Morales'in Devlet Başkanı Adayı Arce, Morales'in istifa ettirilmesi sürecini "darbe" olarak tanımladı. Arce, "Seçimlere katılacağız çünkü Bolivya halkının elindeki tek seçenek bu" dedi.

DÜNYA 28.01.2020, 00:16
"Seçimlere katılacağız çünkü..."

Bolivya'nın eski Devlet Başkanı Evo Morales ve Sosyalizm Hareketi Partisinin (MAS) Devlet Başkanı Adayı Luis Arce, Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te düzenledikleri basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Arce, "Bolivya'da şu anki durum, seçim kampanyası yürütmek için uygun değil ancak biz seçimlere katılacağız çünkü Bolivya halkının elindeki tek seçenek bu." dedi.

"Partililerimiz baskıya, şantaja maruz kaldı"

Morales'in istifa ettirilmesi sürecini "darbe" olarak niteleyen Arce, "Bolivya'daki seçim kampanyası yapmak için şartlar mevcut değil. Partililerimiz baskıya, şantaja maruz kaldı, korkutuldu. İfade özgürlüğü yok ve basın sansürlenmiş durumda." ifadelerin kullandı.

Arce, "Tarafsızlığını garanti eden ülkelerden sadece oylama sırasında değil, seçim süreci boyunca hazır bulunmalarını isteyeceğiz. Bolivya'da şu anki durum, seçim kampanyası yürütmek için uygun değil ancak biz seçimlere katılacağız çünkü Bolivya halkının elindeki tek seçenek bu." dedi.

Bolivya'da ordunun ve muhalefetin baskısıyla istifasını sunan Morales ise 14 yıllık hükümeti döneminde yaptıklarını anlattı.

Morales, daha önce liderliğini yaptığı Sosyalizm Hareketi Partisini (MAS) Bolivya'da 3 Mayıs'ta düzenlenecek seçimlerde eski Ekonomi Bakanı Luis Arce'nin temsil edeceğini 19 Ocak'ta duyurmuştu.

Yorumlar (0)