"Seçimlere hile karıştı" deyip 100 bin kişi istifa protestosu için toplandı

Belarus'ta yüzde 80 oy alarak iktidara gelen Alexander Lukaşenko karşıtı muhalifler tarafından 100 bin kişilik grup hafta sonu da meydanlarda toplanıp protesto gösterilerine devam etti.

DÜNYA 23.08.2020, 20:45
"Seçimlere hile karıştı" deyip 100 bin kişi istifa protestosu için toplandı

Belarus'ta 9 Ağustos tarihinde yapılan devlet başkanlığı seçimlerine hilenin karıştığını ifade eden muhalefettekiler sokaklara akın edip protesto gösterileri başlatmıştı.

Polisin verdiği karşılıkla kolluk kuvvetleri ve göstericeler arasında günlerdir devam eden çatışmalarda can kaybı ve yaralananlar olunca, batılı ülkeler tarafından Lukaşenko'ya karşı tavır alınmıştı.

Muhalefet tarafından istifası isteniyor

Ülkede Devlet Başkanı Lukaşenko, yüzde 80 bir oya alıp, seçimlerin meşru olduğunu söyleyerek, batılı ülkelere ve protestoculara karşı tepkisini dile getirerek, muhalefet tarafından ise geri adım atılmayıp, Lukaşenko'nun istifası istenmeye devam ediyor.

9 Ağustos tariihnde başlayan protestolar bugün de devam etti.

Hafta sonlarında muhalefet geniş katılımın olduğu kitlelerle hem çatışmada yaşamını yitirenleri andı hem de Lukaşenko'ya karşı istifa talebini tekrarladı.

Bağımsızlık Meydanı'nda bir araya gelen 100 bin kişilik gösterici grubu "Yaşasın Belarus, defol Lukaşenko, zafer bizimdir" sloganları attı.

Yorumlar (0)