Seçimdeki üç adayın da adı, soyadı ve dış görünüşü aynı

Rusya’daki Duma seçimlerinde oy kullanma süreci devam ederken, St. Petersburg'daki oy pusulasında üç adayın adı, soyadı ve dış görünüşlerinin aynı olması seçmenleri şaşırttı.

DÜNYA 19.09.2021, 01:45 20.09.2021, 11:42
Seçimdeki üç adayın da adı, soyadı ve dış görünüşü aynı

Rusya’da halk, Parlamento'nun alt kanadı Duma seçimi için oy kullanmayı sürdürüyor. Ruslar, siyasi partilerini ve adaylarını desteklemek üzere vatandaşlık görevini yerine getirirken, St. Petersburg şehrinde ikamet edenler ise bu görevi yapmakta bir hayli zorlanıyor. Çünkü yarışa giren adaylardan üçünün adı ve soyadının yanı sıra dış görünüşü de neredeyse aynı. Şehirdeki üç adayın da adı ve soyadı Boris Vishnevsky olması ve dış görünüşlerinin bir hayli benzer olması seçmenlerin aklını karıştırdı. Muhalefetteki Yeşil Alternatif Partisi’nin adayı olan Boris Vishnevsky ise diğer iki adayın tanınmadığını ve kendisini taklit ederek muhtemel oylarını almaya çalıştıklarını iddia ederek duruma tepki gösterdi.

"Gerçek olan benim"

Kentte seçmenin aklını karıştıran durum sebebiyle Yeşil Alternatif Partisi’nin adayı olan Vishnevsky, pusuladaki fotoğrafta üzerinde olan kıyafetleri seçmene tarif ederek, kendini tanıtmaya çalışıyor. Yekaterinburg'un eski Belediye Başkanı Yevgeny Roizman da kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada, Yeşil Alternatif Partisi adayı Vishnevsky’ye destek verdiğini belirterek, “Kravatından ayırt edebilirsiniz.” ifadelerini kullandı. Yeşil Alternatif Partisi adayı Vishnevsky, kendi oylarının çalınmaya çalışıldığını öne sürerek, “Ad ve soyadları kasıtlı olarak değiştirdiler ve aday olarak iki sahte Vishnevsky ortaya çıkmış oldu. Gerçek olan benim.” diyerek yaşananlardan devleti sorumlu tuttu.

Yorumlar (0)