Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı ölümden döndü!

Husiler Marib'de askerî karargâha balistik füze saldırısı düzenledi. Üst düzey isimlerin toplantı yaptığı karargâhta Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı ölümden döndü. Hayatını kaybedenler arasında Genelkurmay Başkanı'nın oğlu ve yeğeni de bulunuyor.

DÜNYA 27.05.2020, 11:26
Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı ölümden döndü!

Yemen'de son ayların en kritik saldırılarından biri yaşandı. İran destekli Husiler, Marib'de geçici karargâh olarak kullanılan askerî kampa balistik füze ile saldırı düzenledi. Saldırıda 7 asker yaşamını yitirirken, Yemen Savunma Bakanı ve Yemen Genelkurmay Başkanı balistik füzeli saldırıdan sağ çıktı.

Askerî kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Husiler, Marib il merkezinin yaklaşık 3 kilometre kuzeyinde bulunan, Yemen Savunma Bakanlığı ve Yemen Genelkurmay Başkanlığının geçici karargâh olarak kullandığı Sahn el-Cin askerî kampını balistik füzeyle hedef aldı.

Balistik füze saldırısı, Yemen Savunma Bakanı Muhammed Ali el-Makdişi ile Genelkurmay Başkanı Sağir bin Aziz'in de bulunduğu Yemen ordusundan üst düzey yetkililerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantı sırasında düzenlendi.

Gerçekleştirilen saldırıda, o sırada karargâhta bulunan Genelkurmay Başkanı'nın oğlu Fehd bin Aziz ve Genelkurmaş Başkanı'nın yeğeni Abdulkavi Ali bin Aziz ile 5 asker yaşamını yitirdi.

Savunma Bakanı Makdişi ve Genelkurmay Başkanı Bin Aziz'in saldırıdan kurtulduğu açıklandı ancak sağlık durumlarına ilişkin ayrıntı verilmedi.

Ne Yemen resmî makamlarından ne de Husilerden saldırıya ilişkin açıklama geldi.

Yemen Savunma Bakanı Makdişi ile Genelkurmay Başkanı Bin Aziz, dün Marib ve Cevf illerinde saha ziyareti yapmıştı.

Suudi Arabistan ve İran'ın savaş alanı

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de, İran destekli Husiler, 2014 yılının Eylül ayından bu yana Sana ve bazı bölgelerin kontrolünü elinde tutuyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri de 2015 yılının Mart ayından bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek sağlıyor.

BAE de gelecek

Libya'da TSK destekli Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne karşı hezimete uğrayan Halife Hafter'den umudunu kesen Birleşik Arap Emirlikleri'nin önümüzdeki süreçte rotasını Yemen'e çevirerek bu ülkedeki kirizi daha da derinleştirecek hamleler yapması bekleniyor.

Yorumlar (0)