Savaştan kaçmıştı… Almanya’da Müslüman oldu

Ukrayna’da yaşanan savaştan kaçıp Almanya'ya sığınan Ukraynalı 45 yaşında olan 4 çocuk annesi kadın Kelime-i şehadeti dile getirerek Müslümanlığı seçti.

DÜNYA 25.04.2022, 11:22 25.04.2022, 18:02
Savaştan kaçmıştı… Almanya’da Müslüman oldu

Almanya'ya bağlı Köln şehrinde İslam Toplumu Millî Görüş’ü (İGMG) benimseyen Fatih camiinde, görev yapan imam Bahattin Arısoy’un yanında Kelime-i şehadeti tekrar ederek Müslümanlığı kabul eden Ukraynalı kadının duygusal anları objektiflere yansıdı.

Adı "Ayşe" oldu

Ukrayna asıllı 4 çocuk annesi kadın Rusya'nın Ukrayna'ya gerçekleştirdiği işgal dolayısıyla vatananını terke ederek Almanya’ya yerleşti. Vatanını bırakmak durumunda kalan kadın, Almanya’da bulunan Fatih camiinde gerçekleşen ihtida merasimiyle Müslümanlığı seçti. Ukrayna asıllı kadın adını ise "Ayşe" olarak değiştirdi.

"Hıçkırıklarla ağladı"

Almanya’da Fatih camisinde görev yapan imam Bahattin Arısoy, " Cami cemaatimizde bulunan bir arkadaşımızı gelip Müslüman olma istediğini iletmiş. Biz de üzerimize düşeni yapıp yapılacakları kendisine söyledik. Kadın söylenilenleri kabul ederek kelime-i şehadeti söyledi ve Müslümanlığa geçti. Yaşanan bu olayda kardeşimiz Kelime-i şehadeti tekrar ederken hıçkırıklar eşliğinde epeyce ağladı. Doğrusunu söylemek gerekirse bende bu durum karşısında kayıtsız kalamadım. Rabbim hayırlı etsin" duygularını sözleriyle ifade etti.

arşiv

Yorumlar (0)