Savaşın öteki yüzü: Kiev halkı 1 aydır metro istasyonlarında...

Ukrayna Kiev’de Rusya’nın hava saldırılarından kendilerini korumak isteyen halk, bir aydan beri yaşamlarını sığınmış oldukları metro istasyonlarında devam ettiriyor.

DÜNYA 25.03.2022, 23:06 26.03.2022, 00:44
Savaşın öteki yüzü: Kiev halkı 1 aydır metro istasyonlarında...

Son zamanlarda gündüz saatlerinde, metrolardaki insan sayısının azaldığı görülürken, hava saldırıları esnasında ise sirenlerin çalması ve geceleyin sokağa çıkma yasağıyla istasyonda bulunan kalabalık sayısında artış görülüyor.

Soğuk Savaş döneminden kalma Kiev’de sığınak olarak da inşası yapılan metro istasyonunda kalan Kiev sakini Dima Kovochneko, yaptığı açıklamada 24 Şubat tarihinden bu zamana dek burada olduğunu söyleyerek, “Burası güvenli bir lokasyon, kimi zaman gündüz saatlerinde dışarıya çıkabiliyoruz.” şeklinde konuştu.

Burada zamanını kitap okuyup geçirdiğini kaydeden Kovochenko, ailesi olmadığından burada yalnız başına kaldığını söyledi.

Doğum gününü sığınakta kutladı

Dünyadaki en derin metro istasyonu olarak da bilinen Rasenaina metro istasyonuna sığınan Antonina da “Burada biz kendimizi iyi hissediyoruz. Başlarda zordu ancak alıştık ve burada yemek de veriyorlar.” şeklinde konuştu.

Antonina, bir aydan beri kaldığı istasyona iki torunu ve oğluyla beraber sığındığını söyleyerek, “28 Şubat’ta doğum günümü burada kutladım. 68 yaşımı kutladık.” dedi. Savaşın ne kadar süreceğini ve burada daha ne kadar süre kalacaklarını bilmediklerini ifade eden Antonina, “Artık evlerimize dönmeyi istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)