Savaşın başından bu yana ilk: Putin ile baş başa görüşme

Avusturya Başbakanı Karl Nehammer, Ukrayna'nın başkenti Kiev’e gerçekleştirdiği ziyaretin akabinde bugün Rusya lideri Putin ile görüşme yapmak üzere Rusya’nın başkenti Moskova’ya geçecek. Nehammer, Ukrayna-Rusya savaşının başladığı 24 Şubat tarihinden beri Putin ile yüz yüze görüşecek olan ilk Avrupalı lider olacak.

DÜNYA 11.04.2022, 01:30
Savaşın başından bu yana ilk: Putin ile baş başa görüşme

Nehammer, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Ukrayna lideri Zelenskiy ile gerçekleştirdiği görüşme ve Rusya ziyaretine dair açıklamada yaptı.

Putin ile görüşme yapmak üzere Moskova'ya gideceğini açıklayan Nehammer, Avusturya’nın tarafsız olduğunu fakat savaşı Rusya başlattığı için Ukrayna’nın yanında olduklarını belirtti.

Nehammer, "Savaş sona ermek zorunda. İnsani koridorun oluşturulması, savaş suçunun aydınlığa kavuşması için buna ihtiyaç var." dedi. 
 

Erdoğan'ı bilgilendirdi

Rusya ziyaretine dair Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ile AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in bilgilendirildiğini aktaran Nehammer, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Zelenskiy’nin de görüşmeden haberdar olduğunu bildirdi.

Putin ile ilk yüz yüze görüşme

Nehammer, Ukrayna-Rusya savaşının başladığı 24 Şubat tarihinden beri Putin ile yüz yüze görüşecek olan ilk Avrupalı lider olacak.

Nehammer, Ukrayna'da Zelenskiy'nin yanı sıra Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko ile de görüşme yapmıştı.

Ukrayna'ya olan desteklerinden bahseden Nehammer, 'savaş suçlarının asla göz ardı edilemeyeceğini' ifade etmişti.

Yorumlar (0)