Sattığı yemekten saç çıkan Japon kendisini affetmedi

Japonya’da sattığı yemekten kıl çıkan işletmeci müşterisinden özür dilemek için Japonların çok eski bir ceza geleneği olan saçlarını kazıttırma yöntemini seçti.

DÜNYA 01.06.2021, 14:37 02.06.2021, 09:52
Sattığı yemekten saç çıkan Japon kendisini affetmedi

Japonya Osaka kentinde meşhur sokak lezzeti ahtapot topları satan Ryota Shimada isimli dükkan sahibi, satmış olduğu yemekten saç çıkmasını kendine yediremedi. Paket servis olarak satış yaptığı yemekten saç çıktığıyla ilgili şikayette bulunan müşteriyi evinde ziyaret eden Shimada, Japonya’da büyük hataların karşısında pişmanlığı ifade eden en eski yöntemlerden biri olan “saç kazıtma” yöntemini seçti.

“Tekrar aynı hatayı yapmayacağım”

Shimada, işletmesinin sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapıp, “Müşterimin bir tanesinin takoyakisinden saç çıktığına ilişkin bir şikayet geldi. Bu kesinlikle affedilemez. Böyle bir yanlışa sebep olduğum için en içten dileklerimle özür diliyorum. Yaşamış olduğum derin pişmanlığın göstergesi olarak kafamı kazıttım ve tekrar aynı hataya düşmeyeceğim.” dedi.

Sosyal medyada dükkan sahibinin hareketi büyük bir takdir topladı. Konuya ilişkin, “Bu kadar içten bir şekilde özür dileyen az insan kaldı.”, “İşletmecilerin nasıl davranması gerektiğine ilişkin çok güzel bir örnek olay” şeklinde paylaşımlar geldi.

Japonya’nın sevilen sokak lezzetlerinin başında geliyor

Japon yemeği takoyaki, buğday unlu bazlı bir bulamaçla yapılıyor ve özel kalıplı bir tavada pişirilen topa benzeyen ahtapot parçalarından oluşuyor. İçinde ayrıca tempura adı verilen kızartılmış deniz ürünleri, taze soğan ve zencefil turşusu da yer alıyor. Takoyaki genel olarak ara öğünlerde sevilerek tüketiliyor ve Japonya’nın sokak lezzetlerinin başında geliyor.

Yorumlar (0)