Satranç robotu, çocuk rakibinin parmağını böyle kırdı!

Rusya'nın başkentinde gerçekleştirilen Moskova Satranç Açık'ta meydana gelen bir olay, sosyal medyada gündem oldu. Bir satranç robotu, şehirdeki en iyi oyunculardan biri olan 7 yaşındaki çocuk rakibinin parmağını kırdı.

DÜNYA 26.07.2022, 14:37 27.07.2022, 16:05
Satranç robotu, çocuk rakibinin parmağını böyle kırdı!

Geçen hafta yapılan bir satranç maçı esnasında Moskova Satranç Federasyonu Başkanı Sergey Lazarev, satranç robotunun 7 yaşındaki bir çocuğun parmağını kırdığını ifade etti. 

“Çocuk acele etti”

Lazarev, Moskova Satranç Açık'ta 7 yaşındaki çocuğun acele bir hamle yapmasının ardından yaşandığını aktardı.

Adı Christopher olarak aktarılan çocuğun Rusya'nın başkentindeki en iyi satranç oyuncularından biri olduğu belirtiliyor.

Lazarev, "Bir robot, çocuk rakibinin parmağını kırdı. Bu tabii ki kötü bir durum. Robotu biz kiraladık, uzmanlar tarafından uzun süredir pek çok yerde sergileniyor. Galiba bazı operatörler eksiklikleri gözden kaçırmışlar. Çocuk hamlede bulunmuş. Robotun tepki vermesi için vakit vermek lazım fakat çocuk acele ettiği için robot, çocuğun parmağını kaptı” sözlerini kullandı.

Lazarev, çocuğun parmağının alçıya alınmasının ardından turnuvada yarışmaya devam ettiğini söyleyerek, "Olanları çözmek için koordineli olacağız ve elimizden geldiği kadar aileye yardım edeceğiz. Robotun operatörleri de böyle bir durumun yeniden yaşanmaması adına gerekli tedbirleri alacaklar“ açıklamasını yaptı.

Kameralara yansıdı

Diğer yandan, sosyal medyada paylaşılan bir videoda, söz konusu robotun çocuğun parmağını tuttuğu anlaşılıyor. Kısa bir mücadelenin ardından birkaç yetkili, çocuğun parmağını kurtarmaya çalışıyor.

Yorumlar (0)