“Satmayacağım” demişti... Musk’tan sürpriz hamle!

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan belgelere göre Tesla’nın sahibi Elon Musk, elektrikli otomobil üreticisi firmanın, 6,9 milyar dolar değerindeki 7,9 milyon hissesini sattı. Musk’ın, söz konusu satıştan sağladığı gelirin Twitter’ın açtığı davayı kaybetmesi halinde sosyal medya platformuna ilişkin muhtemel bir anlaşmanın finansmanı kapsamında kullanılabileceğini aktardı. 

DÜNYA 10.08.2022, 11:09 10.08.2022, 17:14
“Satmayacağım” demişti... Musk’tan sürpriz hamle!

Tesla CEO'su Elon Musk’ın, elektrikli otomobil üreticisi firmanın 6,9 milyar dolar değerindeki 7,9 milyon adet hissesini sattığı iddia edildi.

İddiaya göre Musk, satıştan sağlamış olduğu gelirin, Twitter ile yasal süreci kaybetmesi halinde olası bir Twitter anlaşmasının finansmanı kapsamında kullanılabileceğini aktardı.

‘Satmayacağını’ söylemişti

Geçtiğimiz aylarda Elon Musk, sosyal medya hesabı üzerinden 28 Nisan'dan sonra başka bir Tesla hissesi satmayı düşünmediğini ifade etmişti. O hafta yayımlanan belgeler ise Musk'ın 8,4 milyar dolara yakın hisse satışı yaptığı ortaya çıkarmıştı.

Ünlü milyarder nisan ayında yaklaşık 44 milyar dolara almayı kabul ettiği sosyal medya platformu Twitter'la bir savaş halinde. Musk, 8 Temmuz günü Twitter anlaşmasına yönelik fikrini değiştirdiğini aktarmıştı.

SpaceX ve Tesla’nın CEO'su Musk, Twitter'ı satın almaya devam etmek için ihtiyaç duyduğu bilgileri vermemek ve platformdaki sahte, spam ve bot hesapların sayısını az göstermekle suçlamıştı.

Twitter ise Musk'la gerçekleşen anlaşmanın vaat edilen fiyattan gerçekleşmesini sağlamak amacıyla dava açmıştı.

“Acil bir satıştan kaçınmak önemli”

Twitter üzerinden paylaşım yapan Musk, hisse satışıyla ilgili “Twitter’ın bu anlaşmanın olmasını zorlaması halinde (Umarım olası değildir), Tesla hisselerinde acil bir satıştan kaçınmak oldukça önemli” sözlerini kullanmıştı.

Şirketin 20 Temmuz’da açıklamış olduğu bilançosunun beklentilerin üstünde kalmasından sonra Tesla hisseleri, yaklaşık olarak yüzde 15 yükselmişti.

Musk ve Twitter 17 Ekim’de mahkemeye gidecek.

Yorumlar (0)